Tanrıkulu: Diyarbakır'ın da içinde bulunduğu birkaç ilde Deprem Destek Kredisi kaldırıldı

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Deprem Destek Kredisi’nin Diyarbakır’ın da aralarında bulunduğu bazı illerde kaldırıldığını söyledi.

Tanrıkulu: Diyarbakır'ın da içinde bulunduğu birkaç ilde Deprem Destek Kredisi kaldırıldı

“TESKOMB’un deprem sonrası 11 ili kapsayan esnafa 1 yıl ertelemeli kredi paketinde yapılan değişiklikle aralarında Diyarbakır’ın da bulunduğu birkaç kent kapsam dışı kaldı” ifadelerini kullanan Sezgin Tanrıkulu, “Seçimden hemen sonra neden böyle bir karar alındı?” sorusunu sordu.

“Diyarbakır’ın da içinde bulunduğu birkaç ilde bu destek kredisi kaldırıldı”

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu karardan dönün, Diyarbakır esnafını mağdur etmeyin” diyen Tanrıkulu, konuya ilişkin çektiği videoda şu ifadeleri kullandı:

“Esnaf Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği deprem sonrasında esnafın kullanabileceği 500 bin lira krediye ek olarak, 250 bin lira deprem destek kredisi paketi açıklamıştı. Bu paket 1 yıl ertelemeliydi. Ayrıca 11 ili kapsıyordu. Ancak ne olduysa dün itibariyle, yani 1 Haziran itibariyle, Diyarbakır’ın da içinde bulunduğu birkaç ilde bu destek kredisi kaldırıldı.

“Seçim odaklı mıydı?”

Şimdi sormak lazım. Seçimden hemen sonra bu destek kredisinin kaldırılmasının amacı nedir? Seçim odaklı mıydı? Diyarbakır depremden zarar gören illerden biri. Evet, az zarar gördü ama esnafımız mağdur, diğer illerde de mağdur.

“Diyarbakır esnafını bu şekilde mağdur etmeyin”

Deprem destek kredisinin ayrıntılı bir biçimde 11 ili kapsayan afet bölgesinde uygulanması lazım. Bu ayrımın bir an önce ortadan kaldırılması lazım. Buradan hükümete sesleniyorum, Diyarbakır esnafını bu şekilde mağdur etmeyin.”