Kılıçdaroğlu iktidarının 6 ayında atacağı özgürlük adımlarını anlattı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerine özgürlükler alanında atacağı ilk 6 adımı anlattı. Kılıçdaroğlu, "İletişim Başkanlığı'nın binasını gözüme kestirdim. Aramızda kalsın..." dedi.

Kılıçdaroğlu iktidarının 6 ayında atacağı özgürlük adımlarını anlattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde ilk 6 ayda atacakları özgürlük adımlarını anlattı.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, "Türkiye farklılıklarından ve özgürlüklerinden korkan değil, 'farklılıklarını ve özgürlüklerini kutlayan' bir ülke haline gelecek. Bu videomda iktidarımızın ilk 6 ayında atacağımız özgürlük adımlarını açıklıyorum. Biraz uzun ama önemli:) Milletimizi şahit olmaya davet ediyorum..." ifadelerini kullandı.

'GÖZÜME İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NIN BİNASINI KESTİRDİM'

Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde özgürlükler alanında atacağı ilk adımın İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'nun adını İnsan Hakları Eşitlik ve Özgürlük Kurumu adıyla yapılandırılacağını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, bu kurumun tüm insan hakları ihlalleriyle mücadele edeceğini ve gerektiğinde yaptırım uygulayabileceğini söyledi. Ayrıca Kılıçdaroğlu bu kuruma tesis edilecek alan için, "Gözüme Saray hükümetinin propaganda aygıtı olan İletişim Başkanlığı'nın binasını kestirdim. Aramızda kalsın" dedi.

Barış bildirisi olarak bilinen "Bu suça ortak olmayacağız" isimli bildiriyi imzalayan akademisyenleri görevlerine iade edeceklerini belirten Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Devlet adaletle yürütülecek. Fikir, ifade özgürlüğü herkes için güvence altına alınacak. İfade özgürlüğü kapsamında yargılanan herkesin yargılaması durdurulacak. İfade özgürlüğünü kullandığı için ceza alanların hakları iade edilecek. Barış akademisyenleri iş başı yapacak. Birey olma özgürlüğü ve güvenlik hakkı sağlanacak. Mağduriyetler geriye dönük olarak giderilecek. Sorulamayacak sorular kanunu çıkartılacak." (HABER MERKEZİ)