Tirbespiyê'de bir araca SİHA'lı saldırı: Ölü ve yaralılar var

TSK’ya ait bir SİHA Rojava’nın Tirbespiyê kentine bağlı Beyondor köyünde bir aracı hedef aldı. Bombardıman sonucu araçta bulunan 3 kadının yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Tirbespiyê'de bir araca SİHA'lı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Edinilen bilgilere göre; öğlen saatlerinde TSK'ya ait olduğu bildirilen bir SİHA,  Kamışlo'ya bağlı Tirbespiyê kentinin Beyondor- Tıl Şeir köyleri arasındaki yolda bir aracı bombaladı.

Rûdaw’a bilgi veren yerel kaynaklar, bombardımanın saat 11:30 sularında gerçekleştiğini, araçtaki 3 kadının yaşamını yitirdiğini aktardı. Aracın şoförünün ise yaralandığı öğrenildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise aracın Rojava Özerk Yönetimine ait olduğunu ve saldırıda biri sorumlu Rojava Özerk Yönetimi kadrosu 3 kişinin öldürüldüğünü iddia etti.

Rojava yönetimine yakın medya ise saldırıda yaralıların olduğunu duyurdu.

Son bir kaç gündür TSK’nın sınırdaki topçu birlikleri Demokratik Suriye Güçlerinin (DSG) kontrolündeki bölgeleri yoğun şekilde bombalıyor.

DSG bünyesindeki YPG, 10 Haziran’da TSK’nın Halep’in Şehba bölgesine düzenlediği bombardımanda 3 üyelerinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 13 Haziran’da ise Minbic, Efrin’in Şerawa ve Tıl Rıfat’a düzenlediği SİHA’lı saldırıda Minbic Askeri Meclisi üyesi 6 savaşçı ile 2 sivilin ve 3 Suriye askerinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Türkiye’nin 13 Haziran’da Halep’in kuzeyindeki Tıl Rıfat ve çevresinde düzenlediği bombardımanların ardından Suriye ordusu da bölgeye takviye yaptı.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre, Cumhuriyet Muhafızları 103 ve 105’inci tugaylarına ait onlarca T7-2 tankı ve MBM panzerleri ile zırhlı personel taşıyıcıları, Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolündeki Tıl Rıfat, Minbic ve Al Arimah kasabasına gönderildi.