Rojava Özerk Yönetimi'nden 'koronavirüs' açıklaması

Rojava Özerk Yönetimi'nden 'koronavirüs' açıklaması

Rojava Özerk Yönetim Cizre Bölgesi Sağlık Komitesi Eş Başkanı Raperin Hasan, Rojava’da şu ana kadar herhangi bir yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının tespit edilmediğini söyledi.

Rûdaw’ın Nuroja Dostan programına bağlanan Raperin Hasan, Rojava’da koronavirüs ile mücadeleye ilişkin  gerekli tedbirleri aldıklarını ve hastanelerin hazır hale getirildiğini belirtti.

Rojava’da şu ana kadar tespit edilmiş bir koronavirüs vakasının bulunmadığını ifade eden Raperin Hasan, “Bazı hastanelerimizi koronavirüs ile mücadeleye hazır hale getirdik ve vakalara anında müdahale etmek için özel sağlık timleri kurduk” diye konuştu.

Raperin Hasan, tıbbi malzemeler ve hastane kapasitelerine ilişkin olarak, “Daha önce savaş durumunda olduğumuz için şu andaki duruma tam olarak hazır değildik. Hiçbir yerden şu ana kadar tıbbi yardım almadık ama eksikliklerimizi Güney Kürdistan ve Şam üzerinden tamamlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Hastane kapasitelerinin tam anlamıyla yeterli olmadığını belirten Eşbaşkan Hasan, sözlerine şunları ekledi:

“Elimizde koronavirüs testi yok. Testlerimizi rejime ait yerlerde yaparak sonuçlar için numunelerini Şam’a gönderiyoruz. Şu ana kadar gönderdiğimiz bütün testlerin sonucu negatif çıktı.”

Rojava’da koronavirüsle mücadele kapsamında 23 Mart’tan bu yana sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.