'TSK, rejim güçlerine karşı İdlib'de yeni bir karakol kuruyor'

'TSK, rejim güçlerine karşı İdlib'de yeni bir karakol kuruyor'

TSK'nin, Lazkiye'nin kuzey kırsalında Cebel El-Akrad'ın Alhaddada bölgesindeki stratejik Alraqim tepesinde bir askeri karakol kurduğu belirtiliyor.

İdlib Post'un aktardığı bilgilere göre, Türk ordusunun ağır askeri araçlarla takviye ettiği yeni noktanın, Suriye rejim güçleri ile cephe hattındaki ilk nokta olduğu belirtiliyor.

1 Ağustos'ta İdlib’de silahlı gruplar ile Şam’a bağlı güçler arasında çıkan çatışmalarda sekiz Suriye askeri hayatını kaybetmiş, dokuz asker de yaralanmıştı.

3 Ağustos'ta ise, Rus savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında dört sivilin hayatını kaybettiği raporlanmıştı.

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib, neredeyse iç savaşın başından bu yana muhaliflerin ve silahlı grupların kalesi niteliğinde bulunuyor.

İç göçle nüfusu 4 milyona ulaşan İdlib’in merkezi, 2015’te muhaliflerin kontrolüne geçti. İdlib, rejimin en yoğun hedef aldığı bölgelerin başında geliyor.

Şubat ayında Türkiye askerlerini hedef alan saldırı Rusya-Türkiye ilişkilerinde tansiyonu yükseltmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve destekli milis güçlerin iki gün önce stratejik M4 karayolu üzerinde bulunan Nayra, M4 ve M5 karayollarının kavşak noktası Sarakib’i geri aldığının açıklanmasından birkaç saat sonra saat 17 civarında gerçekleşmişti.

34 Türkiye askerinin Rusya destekli Suriye hava saldırısında hayatını kaybetmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rus lider Vladimir Putin arasında 5 Mart'ta İdlib mutabakatı imzalanmıştı.