Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 725'e yükseldi.

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 725'e yükseldi.

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından coronavirüs salgınına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Koca ilk vakanın 11 Mart’ta açıklandığı Türkiye’de şu ana kadar 725 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini, vaka sayısının da 34 bin 109’a yükseldiğini duyurdu.

Resmi Twitter'da görüntüle

Koca: Artık genç yaşlardaki hastaların da kaybına tanık oluyoruz

Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Fahrettin Koca, “Her yaşta, olağanüstü bir hızla bulaşabilen virüsle karşı karşıyayız. Vücut direncine bağlı olarak herkeste hastalık belirtisi çıkabiliyor” dedi.

Koca, “Artık genç yaşlardaki hastaların da kaybına tanık oluyoruz. Yaş bir güvence olarak algılanmamalıdır” diye ekledi.

Evde izole edilmesi gerekenleri dijital yöntemle takip edeceklerini belirten Koca, “Gerektiğinde hemen uyaracağımız sistemin hazırlıklarını tamamladık” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı, Toplum Bilimleri Kurulu adında yeni bir kurul oluşturduklarını da ifade ederek, “Kurul, süreçle ilgili öngörü çalışmaları yapacak, toplumsal öneriler getirecek” diye belirtti.

Koca ayrıca, Türkiye’deki Corona virüsü salgınına ilişkin “Türkiye genelindeki dağılımda İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak bu noktalarda yoğunluk fazla” şeklinde konuştu.

Türkiye’de Covid-19’da son 24 saatte vaka sayısının 3 bin 892, vefat sayısının 76 olduğunu açıklayan Koca, toplam vefat sayısının 725’e ulaştığını bildirmişti.