Reuters: Erdoğan'ın sessizce görevi bırakacağına inanmak zor

Britanya'nın önde gelen haber ajanslarından Reuters, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmesi durumunda, "nazikçe yenilgiyi kabul edip sessizce görevi bırakacağına inanmanın zor olduğunu" belirtti.

Reuters: Erdoğan'ın sessizce görevi bırakacağına inanmak zor

Reuters, "Avrupa'nın en büyük ikinci ülkesinde sonuçların ne getireceği konusunda belirsizlik, anksiyete, heyecan ve gerilim sokaklarda hissediliyor" yorumunda bulundu.

Ajansın analizinde, "Erdoğan'ın yükselişini izleyenler iktidarda kalmak için her şeyiyle mücadele edeceğini savunuyor, az farklı bir zafer veya az farklı bir yenilgiye karşı çıkmak için tüm devlet kaynaklarını kullanabileceklerini söylüyorlar" denildi.

Gazeteci Kadri Gürsel, Reuters'a yaptığı yorumda, "Sonuçlar onun istediği yönde değilse ve fark azsa sonuca itiraz eder. Eğer muhalefet büyük bir farkla kazanırsa ise yapabileceği pek bir şey yok" dedi.

Gürsel, "Erdoğan'ın siyasi kariyerinin en zayıf noktasında olduğu" değerlendirmesinde bulundu. 

Reuters'a konuşan bir Cumhurbaşkanlığı yetkilisi ise seçimde usulsüzlük olduğu durumda Erdoğan'ın Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz edebileceğini, ancak bunu aynı şekilde CHP'nin de yapabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı yetkilisi, "Ancak Erdoğan'ın seçimi kaybetmesi durumunda görevi bırakmayacağı iddiasıyla tamamıyla anlamsız ve temelsiz" dedi.

Reuters, Erdoğan'ın Mustafa Kemal Atatürk'ten bu yana, "Türkiye'nin gördüğü en nüfuzlu lider olduğunu" yazdı.

EDAM Direktörü Sinan Ülgen, "Onu iten şey güç ve bir amacın peşinde olduğu hissiyatı. Atatürk'e rakip olmak istiyor" diye konuştu.