Türkmen Reform ve İlerleme Partisi'nden Kürdistan bayrağına tam destek

Türkmen Reform ve İlerleme Partisi Başkan Yardımcısı ve Kürdistan Bölge Parlamentosu Milletvekili Muna Kahveci, Kürdistan bayrağının Kürkük'te asılmasının yasal olduğunu ve bir partinin tüm Türkmenler adına konuşamayacağını söyledi.

Türkmen Reform ve İlerleme Partisi'nden Kürdistan bayrağına tam destek

Sadece Irak Türkmen Cephesi muhalefet etti'

Türkmen Reform ve İlerleme Partisi Başkan Yardımcısı ve Kürdistan Bölge Parlamentosu Milletvekili Muna Kahveci, ''Kerkük'teki Türkmenler, Kürdistan bayrağının asılmasına karşı değildir. Sadece Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kürdistan bayrağının asılmasına karşı muhalefet etti'' dedi.

'Kerkük halkının güvenliğini sağlayan tek güç Peşmerge'dir'

Muna Kahveci, Kerkük Kent Meclisi'nin aldığı kararı değerlendirerek ''Tek bir parti bileşenler adına konuşamaz. 41 üyeli Kent Meclisi'nin 25 üyesi kararın alındığı oturuma katılmıştır. Yasal olarak bu oturum meşrudur. Kürdistan bayrağının Kerkük'te asılmasına tüm bileşenler destek vermeliydi. Çünkü Kerkük halkının ve bileşenlerinin can ve mal güvenliğini sağlayan tek güç Peşmerge'dir'' ifadelerini kullandı.

Türkmen Reform ve İlerleme Partisi Başkan Yardımcısı ve Kürdistan Bölge Parlamentosu Milletvekili Muna Kahveci, Kürdistan bayrağının asılmasına yönelik tehdit savuran gençlere seslenerek ''Neden kentin savunması için Peşmerge'ye destek vermiyorsunuz?'' dedi.