Ukrayna gerilimi yükseliyor: Donestk'te patlama sesi, 40 bin kişi Rusya'ya sığındı

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk bölgelerindeki çatışmalar sürüyor. Tahliye edilen yaklaşık 40 bin kişi Rusya'nın Rostov bölgesine kabul edildi.

Ukrayna gerilimi yükseliyor: Donestk'te patlama sesi, 40 bin kişi Rusya'ya sığındı

Ukrayna çatışmalar nedeniyle Donbas Bölgesine sivillerin giriş çıkışlarda kullandığı önemli bir kontrol noktasını kapattı. Patlamaların kaynağı netlik kazanmadı.

RUSYA: 40 BİN KİŞİ GÖÇ ÜLKEYE SIĞINDI

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ukrayna'nın doğusunda yaşayan on binlerce kişinin Rusya'ya sığındığı bildirildi.

Ülkenin resmi haber ajansı Tass'a konuşan Acil Durumlar Bakan Vekili Aleksandr Çupriyan, 40 binden fazla sığınmacının sınırı geçerek Rostov bölgesine geldiğini ve burada oluşturulan 92 acil barınma merkezlerine yerleştirildiğini duyurdu.

Ukrayna'nın doğu bölgelerine hakim olan Rus azınlığa mensup ayrılıkçı liderler, gerilimin giderek artması üzerine Cuma günü bölgede yaşayanlara, Ukrayna ordusunun saldırıya geçebileceğini öne sürerek bölgeyi terk etme çağrısında bulunmuştu.

Ukrayna hükümet yetkilileri ve ordu mensupları ise, söz konusu bölgeye böyle bir saldırı planlanmadığını daha önce defalarca dile getirmişti.

Ayrılıkçı güçlerin daha önce yaptığı açıklamalara göre Donetsk bölgesinde yaşayan yaklaşık 700 bin kişinin güvenlik amacıyla Rusya'ya götürülmeleri planlanıyor. Bunun için otobüslerin ve trenlerin de hazır tutulduğu bildiriliyor.

Ukrayna'dan gelecek her sığınmacıya, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in talimatıyla, hükümet tarafından 10 bin ruble (130 dolar) veriliyor.