Almanya: Bölgesel istikrarı tehlikeye atan İran saldırısını şiddetle kınıyoruz

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Irak'ın egemenliğini ve bölgesel istikrarı hedef alan saldırıları şiddetle kınadığını duyurdu.

Almanya: Bölgesel istikrarı tehlikeye atan İran saldırısını şiddetle kınıyoruz

Almanya Dışişleri Bakanlığı, İran’ın dün başkent Erbil’e balistik füzelerle saldırı düzenlemesi hakkında yaptığı açıklamada saldırıyı şiddetle kınadığını bildirdi. Bakanlık hayatını kaybedenlerin ailelerine de başsağlığı diledi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medya platformu X'ten yapılan açıklamada, bu saldırıların Irak'ın toprak bütünlüğünü ihlal ettiği ve tüm bölgenin istikrarını tehlikeye attığı belirtildi.

"Biz İran'ın bu gece Erbil'e düzenlediği bu sorumsuz füze saldırılarını güçlü bir şekilde kınıyoruz" ifadesi kullanılan açıklamada, Almanya’nın kurbanların yakınlarıyla dayanışma içinde olduğu kaydedildi.

İran Devrim Muhafızları tarafından dün gece başkent Erbil’de çeşitli noktalara 10 balistik füze ile saldırı düzenledi.

Saldırılarda Kürt iş insanı Pêşrew Dizayi, 25 Ocak'ta bir yaşına basacak olan kızı Jina Dizayi, Dizayi’nin evinde misafir olarak bulunan ancak Bağdat’ta ikamet eden Süryani asıllı Hristiyan iş insanı Kerem Mikhail ile Filipinler vatandaşı bir işçi yaşamını yitirdi. Saldırılarda 16 sivil de yaralandı.