Uluslararası Koalisyon Güçleri'nden Erbil saldırısına ilişkin açıklama

Uluslararası Koalisyon sözcüsü Wayne Maroto, dün akşam 2 bomba yüklü insansız hava aracı ile Erbil Uluslararası Havalimanı'ndaki Koalisyon Güçleri’nin hedef alındığını doğruladı. Marotto bu tür saldırıların, “Iraklı kurumlarının otoritesini, hukukun üstünlüğünü ve Irak Ulusal egemenliğini baltalamaktadır” dedi.

Uluslararası Koalisyon Güçleri'nden Erbil saldırısına ilişkin açıklama

Resmi twitter hesabından açıklama yapan Uluslararası Koalisyon sözcüsü Wayne Marotto, Herhangi bir yaralanma veya maddi hasarın olmadığının bilgisini paylaşarak, saldırıların insansız hava araçlarıyla gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

Wayne Marotto paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Dün gece 11 Eylül saat 11:43 sularında Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin konuşlandığı Erbil Uluslararası Havalimanı insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlendi. Yapılan saldırılara karşılık verilerek dronlar yere düşürüldü.”

Saldırıda kullanılan insansız hava araçlarından birinin Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin üssüne diğeri de dışında bir yerde yer düştüğünü belirten Wayne Marotto, “Irak, Kürdistan Bölgesi ve Koalisyon'a yönelik her saldırı, Iraklı kurumlarının otoritesini, hukukun üstünlüğünü ve Irak Ulusal egemenliğini baltalamaktadır. Bu saldırılar sivillerin, ortak Peşmerge Güçleri ile Irak ordsu ve Koalisyon ortak güçlerinin hayatlarını tehlikeye atıyor” ifadelerine yer verdi.

Dün gece Erbil’de ABD askerlerinin de bulunduğu Uluslararası Erbil Havaalanı'na bomba yüklü insansız hava araçlarıyla saldırı gerçekleştirildi.

Kürdistan Bölgesi Terörle Mücadele Kurumu, Erbil Uluslararası Havalimanı’na insansız hava araçları ile saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı üyesi General Abdulhalik Talat, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, bomba yüklü iki drone’nun havalimanına ulaşmadan ABD kuvvetlerince düşürüldüğünü ifade etmişti.