Uluslararası Koalisyon’dan ‘Haseke’de yeni üs’ iddiasına yanıt

IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Wayne Marotto, Rojava’nın Haseke kentinin doğu kırsalında yeni bir üs kurdukları şeklindeki iddianın gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Uluslararası Koalisyon’dan ‘Haseke’de yeni üs’ iddiasına yanıt

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Wayne Marotto, Haseke’nin doğu kırsalında yeni bir üs kurdukları ve bu bölgedeki güçlerini arttırdıkları şeklindeki iddaların doğru olmadığını belirtti.

Albay Wayne Marotto “Koalisyon’un misyonu değişmedi. Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile birlikte IŞİD’i yenmek için var gücümüzle çabalıyoruz” dedi.

Uluslararası Koalisyon’un düzenli olarak devriyeler gerçekleşitirdiğini belirten Albay Wayne Marotto, “Koalisyon, Kuzey Doğu Suriye’deki üsleri korumak ve gerekli ihtiyaçların karşılanması için düzenli olarak güvenlik devriyeleri düzenliyor. Ancak Koalisyon’un birlik seviyeleri ve üsleri artmadı” ifadelerini kullandı.

Beşar Esad rejiminin haber ajansı SANA, Uluslararası Koalisyon’un Haseke'nin doğusunda petrol sahalarının çevresinde daha fazla üs kurarak askeri varlıklarını artırdığını iddia etmişti.