Uluslararası Koalisyon’dan Haseke'deki çatışmalara ilişkin açıklama

Uluslararası Koalisyon, Haseke’de devam eden olayların ciddi bir tehdit oluşturmadığını açıkladı.

Uluslararası Koalisyon’dan Haseke'deki çatışmalara ilişkin açıklama

Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı Uluslararası Koalisyon, Rojava’nın Haseke kentindeki Geviran Cezaevi’ndeki duruma ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, “terör örgütü IŞİD’in geçtiğimiz Perşembe günü binlerce örgüt mensubunun bulunduğu Geviran Cezaevi’ne kapsamlı bir saldırı düzenlediği, Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) de bölgeyi kuşatarak terör tehdidini kontrol altına almak için operasyonlar gerçekleştirdiğ” belirtildi.

Açıklamada, Uluslararası Koalisyon’un da IŞİD’e yönelik hava operasyonları gerçekleştirdiği kaydedildi.

Uluslararası Koalisyon Güçleri Genel Komutanı General John Brennan'ın konuşmalarına yer verilen açıklamada, bazı IŞİD mensuplarının cezaevindeki görevlilerin silahlarına el koyduktan sonra, DSG ile çatışmaya girdikleri ifade edildi.

IŞİD tutuklularının eline silah geçtiği ve büyük bir tehdit haline geldiği belirtilen açıklamada, fakat hava saldırılarında çoğunun öldürüldüğü vurgulandı.

Açıklamada IŞİD'lilerin son kaçma girişiminin Irak veya bölge için büyük bir tehdit oluşturmayacağını ancak, örgütün gelecekte Irak’ta veya Suriye'deki diğer hapishanelere yönelik saldırı planlayıp planlamadığı durumunu analiz etmek için çalışmalar yapıldığı kaydedildi.