Ünlü Kürt sanatçı ‘Rojava’ için konserini iptal etti

Rojava’da hayatını kaybeden Kürtler saygı” gerekçesiyle İsveç’teki konserlerini iptal ettiğini açıkladı.

Ünlü Kürt sanatçı ‘Rojava’ için konserini iptal etti

Ünlü Kürt sanatçı Şehram Nazeri, “Rojava’da hayatını kaybeden Kürtler saygı” gerekçesiyle İsveç’teki konserlerini iptal ettiğini açıkladı.

Şu ana kadar 40 albümü ve çok sayıda uluslararası müzik ödülü bulunan Kürt sanatçı Şehram Nazeri, İsveç’in beşkenti Stockholm ve Malmö kentlerindeki konserlerini iptal ettiğini duyurdu.

Konu hakkında İran basınına konuşan Nazeri, “Rojava’da süren savaş ve kayıplar nedeniyle Kürtlerin büyük bölümü üzüntü duyuyor. En sevdiklerini bu savaşta kaybediyorlar. Hayatını kaybeden o Kürtlere saygının bir gereği olarak konserlerimi iptal ediyorum” dedi.

İsveç Ulusasl Tiyatrosu Meclisi uzun süredir Şehram Nazeri’nin Stockholm ve Malmö’de konser vermesi için uğraşıyordu.

Nazeri’den önce de Rojhılatlı Kürt sanatçı Keyhan Kelhor aynı gerekçe ile İstanbul konserini iptal etmişti.

Şehram Nazeri kimdir?

18 Şubat 1950’de Rojhılat’ın Kırmaşan kentinde doğdu. Orjinal Kürtçe ve Farsça müzik eserleri üzerine çalıştı, çok sayıda beste ve söz yazdı.

Şu ana kadar 40 albümü bulunan Nazeri 12 defa uluslararası müzik ödüllerine layık görüldü. Fransa’da “Kültür ve Edebiyat Şovalyesi” ve 2007’de “Asya Kıtasının En İyi Sanatçısı” ödülleri bulnardan bazıları.

“İran bülbülü” Kürt Pavarotti olarak da kabul edilen Nazeri ayrıca, Asya Topluluğu tarafından “Ömür Boyu Kültür Mirası Ödülü”ne layık görüldü.