Vanlı avukat kontrol noktasında polis tarafından darp edildi

Van Barosu avukatlarından Sedat Düşünmez, Muş’tan döndüğü sırada kontrol noktasında polirlerce darp edildi. Baro, olayla ilgili hukuki sürecin takip edileceğini duyurdu.

Vanlı avukat kontrol noktasında polis tarafından darp edildi

Van Barosu’ndan yapılan açıklamada, baro üyesi avukat Sedat Düşünmez’in 5 Ocak 2023 tarihinde Muş’tan Van’a döndüğü sırada polis kontrol noktasında bir çok polis tarafından hakarete ve kötü muameleye maruz kaldığı, ayrıca darp edildiği belirtildi.

“Ülkemizde artan şiddet iklimi her alanda olduğu gibi görevi şiddeti engellemek olan kolluğun faaliyetleri sırasında da şiddet sıradan bir hal almıştır” denilen açıklamada, güvenlik görevlilerinin insan haklarını gözeterek yasal çerçevede görevini yerine getirmesi gerekirken önlemekle görevli olduğu şiddetin bizzat faili haline geldiği ifade edildi.

Açıklamada, avukatlar için hak ihlallerine karşı mücade etmenin, hukukun üstünlüğünü savunmanın ve hukukun üstünlüğünü ülkenin her yerinde geçerli hale getirmenin Avukatlık Kanununa göre bir haktan öte sorumluluk olduğu hatırlatıldı.

Düşünmez’e yönelik fiili şiddetin kınandığı açıklamada, “Van Barosu olarak hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızını kamuoyuna saygıyla bildiririz” denildi.