YNK ve Goran birleşiyormu?

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Sorumlusu Mela Bahtiyar'ın çağrısı üzerine 35 üst düzey yetkilinin katıldığı gizli toplantıda Değişim Hareketi (Goran) ile 'birleşme' önerisinin görüşüldüğü bildirildi.

YNK ve Goran birleşiyormu?

Rûdaw'ın edindiği bilgiye göre verdiği haberde, Mela Bahtiyar'ın talebi üzerine dün Süleymaniye'de YNK Politbürosu'nda 35 üst düzey parti yetkilisinin katılılmıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

YNK Soran Teşkilatı Sorumlusu Sirwa Kuyha, "Toplantının öncelikli konusu Sayın Mela Bahtiyar'ın Goran Hareketi'yle birleşerek tek parti olmamıza ilişkin yolun bulunması önerisiydi” dedi.

Sirwa Kuyha, kendisinin de arasında bulunduğu bazı YNK'li yetkililerin Goran'la birleşmeye yönelik çalışma yürüttüğünü belirterek şunları söyledi:

"Bence Goran'la birleşmemiz imkansız değil. Tek parti olabiliriz. Çünkü Kürdistan'ın içinde bulunduğu mevcut durum bunu gerektiriyor. Birlikte Kürdistan'daki sorunların çözümü için çalışabiliriz.”

Toplantıya YNK Genel Sekreter Birinci Yardımcıları Kosret Resul ve Berhem Salih ile YNK Politbüro üyesi Hero İbrahim Ahmed katılmadı.YNK Karar Merkezi'nden bir kaynak, Resul ve Salih yurtdışında bulunduğu için, Hero İbrahim'in ise farklı nedenlerden toplantıya katılmadığını söyledi.

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynak şunları söyledi:

"Söylentilere göre, birkaç gün önce Mela Bahtiyar YNK Örgütlenme Sorumlusu Rıfat Abdullah'a yazılı olarak, Hero İbrahim Ahmed'in kardeşi Şanaz İbrahim Ahmed'in YNK Dış İlişkiler Sorumluluk görevinin durdurulmasını talep etti. Bu kişinin YNK'nin içinde sorunların derinleşmesine neden olduğu söyleniyor. Ancak Rıfat Abdullah'ın böyle bir kararı yerine getirip getirmediği henüz doğrulanmadı.”

Geçmişte, bazı makaleler üzerine Mela Bahtiyar ile Şanaz İbrahim Ahmed arasında tartışmalar yaşandı. İki tarafta karşılıklı olarak sert eleştirilerde bulunmuştu.