Başbakan Barzani: 'BM, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunlarda rol üstlenmeli'

Başbakan Mesrur Barzani, BM’nin Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların anayasal temelde çözümünde rol üstlenmesini istedi.

Başbakan Barzani: 'BM, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunlarda rol üstlenmeli'

Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis-Plasschaert ile bir araya gelen Başbakan Mesrur Barzani, BM’nin Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların anayasal temelde çözümünde rol üstlenmesini istedi.

Başbakan Mesrur Barzani, BM Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis-Plasschaert ile bir araya geldi.

Görüşmede Irak’taki son gelişmeler, Kürdistan Bölgesi ve Irak arasında devam eden müzakereler ve sorunların çözüm mekanizması ele alındı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Bağdat hükümetine anayasal temelde bir çözüm konusunda hiçbir mazeret bırakmadığını belirten Başbakan, “Bağdat, maaş meselesini siyasi bir baskı aracı olarak kullanıyor. Bu yıl memur ve çalışanların sadece 6 aylık maaşı gönderildi” dedi.

Başbakan, BM’nin Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların anayasal temelde çözümünde ve Kürdistan Bölgesi’nin mali haklarını elde etmesinde rol almasını istediklerini vurguladı.

Şengal Anlaşması’nın da ele alındığı görüşmede Başbakan, bölgede huzur ve istikrarın sağlanması için gösteriş amaçlı birkaç adımın atılmasının değil, anlaşmanın ciddiyetle uygulanmasının çözüm olacağını kaydetti.