Kandil ve Gara'ya hava saldırısı: 12 nokta vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kürdistan Bölgesi topraklarında bulunan Kandil ve Gare’de PKK’ye ait 12 noktaya hava saldırısı düzenledi.

Kandil ve Gara'ya hava  saldırısı: 12 nokta vuruldu

Raperin Özerk İdaresine bağlı Sengeser Nahiyesi Müdürü Nehro Abdullah, Rûdaw'a verdiği bilgide, Türk savaş uçaklarının bu akşam; Sille, Bollê, Bayawan, Sînemoke, Sercoyi Reben, Lofekanî, Kurtek köyleri civarı ile Kunekotir Dağı’nda bazı noktaları bombaladığını söyledi.

Nehro Abdullah, zorlu arazi koşuları nedeniyle bombardımanın yol açtığı hasarı tespit edemediklerini söyledi.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da saat 18.00'de hava saldırısı düzenlendiği belirtilerek, "Harekatla bölücü terör örgütünce kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 12 hedef imha edildi” denildi.

Pazartesi günü de Raperin Özerk İdaresine bağlı Bosken köyü bombalanmıştı. Bombardımanda 2 kişi yaralanmıştı.

Türk ordusu, PKK’lilerin varlığı gerekçesiyle Kandil köylerini şimdiya kadar defalarca bombaladı. ABD merkezli Barış Yapıcı Ekipler Kuruluşu'nun (Community Peacemaker Teams-CPT) yayımladığı rapora göre, bu yılın başından bu yana Kürdistan Bölgesi topraklarında TSK’nin hava saldırıları ve operasyonlarında 10 sivil hayatını kaybetti, 12 sivil de yaralandı.