YPG Suriye Rejimi ile ilgili hiçbir problemimiz yok

Halk Savunma Güçleri (YPG) yetkilisi, IŞİD'i fiili başkenti Rakka'dan çıkarmayı amaçlayan ABD destekli operasyonun Nisan ayının başında başlayacağını ve Türkiye'nin muhalefetine rağmen YPG'nin bu operasyonda yer alabileceğini dile getirdi.

YPG Suriye Rejimi ile ilgili hiçbir problemimiz yok

Reuters'ta Tom Perry imzasıyla "Suriyeli Kürt YPG Rakka saldırısının Nisan'ın başında başlayacağını söyledi” başlığıyla yayınlanan haberde Pentagon sözcülerinden albay Jeff Davis'in Rakka saldırısıyla ilgili herhangi bir kararın henüz alınmadığı dile getirildi.

YPG komutanlarından Sipan Hemo'nun Reuters'a yaptığı yorumlar Rakka saldırısının başlangıç tarihiyle ilgili ilk işaretler olarak değerlendirildi.

Reuters'ın sorduğu sorulara yazılı bir şekilde cevap veren Hemo, "Rakka'yı özgürleştirme operasyonu ile ilgili kararın verildiğini ve askeri operasyonun Nisan ayının başında başlayacağını” dile getirdi ve "Rakka'yı özgürleştirme operasyonunun birkaç haftadan daha fazla sürmeyeceğine inandıklarını” vurguladı.

YPG savaşçılarının Rakka operasyonunu Suriye Demokratik Güçleri (QSD) bünyesindeki Arap savaşçılar ile birlikte yürüteceklerini dile getiren Hemo, Rakka'yı kuşatacak güçlerin yüzde 25'ini, savaş tecrübesine ve şehir savaşlarını yönetme konusunda yüksek seviyede komuta kabiliyeti bulunan YPG'nin oluşturduğunu vurguladı.

YPG'nin politik amaçlarının Suriye'deki Kürt halkının haklarının yasal olarak, anayasal çerçevede garantiye alınması olduğunu dile getiren Hemo, "Geçmişte yaşanan askeri çatışmalara rağmen rejim ile hiçbir problemimiz yok.” dedi.

Kendilerini Suriye'nin bir parçası olarak gördüklerini dile getiren Hemo, YPG'nin önceliğinin Suriye'nin her yerinde terörizm ile savaşmak olduğunu belirtti.