Yüksekova’daki yürüyüşe polis saldırısı: HDP’li vekil darp edildi ve ayağı kırıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen yürüyüşe polis müdahale etti. Olaylar esnasında HDP Iğdır Milletvekilli Habip Eksik, darp edildi. Eksik hastaneye kaldırılırken 20 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Yüksekova’daki yürüyüşe polis saldırısı: HDP’li vekil darp edildi ve ayağı kırıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde bir çok kentte PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 9 Ekim 1998’de Suriye’den çıkarılmasının yıl dönümünde "Özgürlük Yürüyüşü" adıyla gösteri düzenlendi.

Hakkari'nin Yüksekova (Gever) ilçesinde düzenlenen yürüyüşe ise polis müdahale etti. Polis HDP milletvekilleri Habip Eksik ve Sait Dede’yi yerlerde sürükleyerek darp etti.

Gazeteci Ruşen Takva, sosyal medyada HDP'li Habip Eksik'in darp edildiği görüntüleri paylaştı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Bugün Yüksekova’da Iğdır Milletvekilimiz Habip Eksik polisler tarafından darp edildi ve ayağı kırıldı. Demokratik siyasete yapılan bu saldırıyı asla kabul etmiyoruz. Nefret iklimini yaratanlara inat, herkesin nefes alabileceği demokratik bir Türkiye’yi mutlaka inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İHD Hakkari Şubesi ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada polis şiddetini kınadı.

Açıklamada, “9 Ekim komplosuna karşı yapılmak istenen yürüyüşe karşı kolluk kuvvetlerinin uygulamış olduğu sert müdahaleler sonucu ÖHD Hakkâri Şube Başkanı Onur Düşünmez, HDP Yüksekova İlçe Başkanı Şoreş Diri göz altına alınmış, vekillere de şiddet uygulanmıştır. Kolluk şiddetinin sergilemiş olduğu hukuksuzluğa karşı gözaltına alınan HDP yöneticilerine ve milletvekillerine, ÖHD Şube Başkanına, HDP İlçe Başkanına yapılan bu saldırıyı kınadığımızı ve olayın takipçisi kalacağımızı kamuoyu ve basına bildiriyoruz” denildi.