PKK lideri Öcalan için yapılan yürüyüşlerde en az 139 gözaltı

Diyarbakır, Van, İstanbul, Urfa, Mardin, İzmir, Hakkari’de yapılan yürüyüşlerde polis kitlelere saldırdı. Aralarında HDP milletvekilleri, il yöneticileri, kadın ve gazetecilerin de olduğu en az 139 kişi gözaltına alındı.

PKK lideri Öcalan için yapılan yürüyüşlerde en az 139 gözaltı

PKK Lideri Abdullah Öcalan için birçok kentte yapılan eylemlerde polis sert müdahalede bulundu. Diyarbakır, Van, İstanbul, Urfa, Mardin, İzmir, Hakkari’de yapılan yürüyüşlerde polis kitlelere saldırdı. Aralarında HDP milletvekilleri, il yöneticileri, kadın ve gazetecilerin de olduğu 139 kişi gözaltına alındı.

MA'nın haberine göre; Urfa'daki yürüyüşte Ömer Kıstak, Hatice Göktepe ve İbrahim Damdan darp edilerek gözaltına alındı. Ayrıca yürüyüş sonrası Serhat Uka gözaltına alındı. 

Van'da 55 gözaltı

İzmir'de gerçekleştirilen protesto eyleminde HDP İl Eşbaşkanları Berna Çelik ve Çınar Altan ile ismi öğrenilmeyen 1 kişi gözaltına aldı.

Van'da gerçekleştirilen yürüyüş ve açıklamada aralarında HDP'li yöneticilerin de olduğu 55 kişi gözaltına alındı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde polis kitleye ser bir şekilde saldırdı. HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik yaralandı. Aralarında Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Mazlum Engindeniz ve JINNEWS muhabiri Rabia Önver'in de olduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'da 31 gözaltı

Diyarbakır'da HDP Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gündüz, HDP PM üyeleri Beybün Aslan ve Raci Bilici, DBP İl Eş Başkanı Hayrettin Altun, HDP İl Eş Başkanları Gülistan Atasoy ve Zeyat Ceylan, HDP İl Eş Başkan Yardımcısı Mervan Yıldız, Emine İnan, Şadiye Hayme, MEBYA-DER Eş Başkanı Meryem Soylu, Figen Ekti, Mehmet Zeki Bağcık, Halil Memiş, Mithat Altaç, Mehmet Ali Altınkaynak, Hüsnü Aslan, Mehmet Şirin Gürbüz, Mehmet Asana, Sedat Yiğit, Murat Çoban, Şirin Şehir, Mehmet Oruç, Muharrem Bulat, Meryem Yıldız ve soy isimleri öğrenilemeyen Meryem, Leyla, Hebun, Sümeyye, Beytocan, Abidin Vedat'ın da aralarında olduğu en az 31 kişi gözaltına alındı.