Yunanistan'a ait yük gemisine Kızıldeniz'de füze saldırısı

Yunanistan'a ait yük gemisine Yemen'in kuzeybatısındaki Salif liman kentinin 76 deniz mili açığında saldırı düzenlendiğini açıklandı.

Yunanistan'a ait yük gemisine Kızıldeniz'de füze saldırısı

İngiltere merkezli deniz güvenliği şirketi Ambrey, Malta bandıralı bir dökme yük gemisine Yemen'in kuzeybatısındaki Salif liman kentinin 76 deniz mili açığında saldırı düzenlendiğini açıkladı. Yapılan bildirimde, söz konusu geminin Yunanistan'a ait olduğu ve kuzeye doğru giderken Kızıldeniz'de bir füze ile hedef alındığı ifade edildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları (UKMTO) kurumu da Salif liman kentinin 100 deniz mili kuzeybatısında böyle bir olayın olduğuna ilişkin ihbar aldıklarını belirtti. Geminin sonrasında seyrini limana doğru değiştirdiği gözlemlendi. Reuters'a konuşan iki Yunanistan Denizcilik Bakanlığı yetkilisi, 24 mürettebatlı MT Zografia dökme yük gemisinin Yemen açıklarında bir füze ile vurulduğunu doğruladı. Buna göre, içinde yük bulunmayan gemi, Vietnam'dan İsrail'e doğru gidiyordu. Kaynaklardan biri, saldırı sonucunda yaralanan olmadığı bilgisini paylaştı.