İran Devrim Muhafızlarından açıklama: 24 füze atıldı

İran Devrim Muhafızları Ordusu, başkent Erbil ile Suriye'nin İdlib kentine fırlatılan balistik füzelerin sayısını 24 olarak açıkladı.

İran Devrim Muhafızlarından açıklama: 24 füze atıldı

Tesnim Haber Ajansı'na göre, İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Erbil’e 4 adet Kirmanşan’dan, 7 adet de Doğu Azerbaycan'dan olmak üzere 11 balistik füze fırlatıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, Suriye'nin İdlib kentine 4 adet orta menzilli "Hayber Şiken" füzenin Huzistan'dan ateşlendiği kaydedildi.

Açıklamada, yine 9 adet çeşitli özellikte füzenin Suriye'nin farklı bölgelerine atıldığı ifade edildi.

Suriye Sivil Savunması füzelerin sağlık ocağına isabet ettiğini duyurdu

Suriye Sivil Savunması (Beyaz Baretliler) sosyal medya hesaplarından yayımladıkları yazılı açıklamada, İdlib ilinin kuzeybatısındaki Teltite köyünde saat 23.40 sularında 4 şiddetli patlama sesi duyulduğunu belirtti.

Açıklamada, "Saat 00.07'de ekipler olay yerine intikal etti. Saldırı kullanılmayan eski bir sağlık ocağına düzenlendi. 3 füze direkt sağlık ocağına isabet etti. Birisi hemen yanına düştü. Sağlık ocağının yüzde 60'ı yıkıldı. Söz konusu füzelerin türü tespit edilemedi" ifadelerine yer verildi.

İran'dan Erbil’e balistik füze saldırıları

İran Devrim Muhafızları Ordusu dün gece başken Erbil'i balistik füzelerle hedef almıştı.

Saldırıda 4 sivil hayatını kaybederken 15 sivil de yaralandı.

İran, saldırıların, Devrim Muhafızları ve İran destekli milis grupların komutanlarının öldürülmesine misilleme amacıyla düzenlendiğini öne sürdü.

Saldırıların, IŞİD’in Kirman'daki canlı bomba saldırısı, Rask kentinde güvenlik güçlerini hedef alan saldırı ile Suriye'de Devrim Muhafızları Ordusunun üst düzey komutanlarından Razi Musevi'nin öldürüldüğü saldırılara karşı gerçekleştirildiği belirtildi.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi ise, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun Erbil'deki birçok sivil yerleşim birimine çok sayıda balistik füze saldırısı gerçekleştirdiğini ve saldırılarda 4 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Irak Dışişleri Bakanlığı da saldırılara tepki olarak İran'ın Bağdat'taki Maslahatgüzarını bakanlığa çağırarak Tahran'a protesto notası vermişti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, katı yakıtla çalışan ve menzili 1400 kilometre olan Hayber Şiken orta menzilli füzesini Şubat 2022'de envanterine katmıştı.