Zaharova, Şam yönetimi ile Kürtler arasında mutabakat sağlanmasını memnuniyetle karşılıyoruz

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin toprakların kontrolünü Suriye hükümetine vermesini savundu

Zaharova,  Şam yönetimi ile Kürtler arasında mutabakat sağlanmasını memnuniyetle karşılıyoruz

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, TSK’nin operasyona başlamasının ardından Suriye’nin kuzeyinde gerilimin ciddi şekilde tırmandığını söyledi. 

Sputnik’in aktardığına göre Rus Dışişleri Sözcüsü, “Suriye’nin bu bölgesinde, Suriye’de ve genel itibarıyla bölgede kalıcı istikrar ve güvenliğin sağlanmasının yalnızca ve öncelikle Suriye’nin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün tesis edilmesiyle mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu en nihayetinde, Türkiye sınırındakiler de dahil tüm ulusal toprakların meşru Suriye hükümetinin kontrolüne verilmesi anlamına geliyor” ifadelerini kullandı. Zaharova, bu bağlamda Şam yönetimi ile Kürtler arasında mutabakat sağlanmasını ancak memnuniyetle karşılayabileceklerini sözlerine ekledi.

Zaharova, ayrıca, Suriye Anayasa Komitesinin ilk toplantısı için her şeyin hazır olduğunu, tüm adayların davet edildiğini ve Cenevre’ye gitmeye hazırlandıklarını da kaydetti. Zaharova “Biz, Şam ile Ankara arasında fiili iş birliği kurulmasından yanayız. Bunun mümkün olduğunu net şekilde görüyoruz. İki ülkenin orduları, iş birliğinin somut parametrelerini belirlemeli” dedi.