Zelenskiy'den Erdoğan'a: Minnettarlığımı ilettim

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşme gerçekleştirdi. İki liderin Rusya'nın tanıma kararını ele aldığı belirtildi.

Zelenskiy'den Erdoğan'a: Minnettarlığımı ilettim

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Erdoğan ile Rusya'nın Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerini tanıma kararını görüştüğünü kaydederek, "Rusya'nın provokatif kararları karşısında Ukrayna'nın pozisyonunu desteklediği için Minnettarlığımı ilettim" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre ise, görüşmede, Rusya’nın sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri’ni tanıma kararı ele alındı.

Erdoğan, Afrika turunun ikinci durağı Senegal’de bulunduğu sırada yaptığı görüşmede, Donbas’taki gelişmeleri ve Rusya Güvenlik Konseyi’nin Olağanüstü Toplantısı neticesinde açıklanan kararları yakından takip ettiğini belirtti.

Türkiye’nin tutumunu Dışişleri Bakanlığının yaptığı açıklamayla ortaya koyduğunu belirten Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözde cumhuriyetleri tanımasının kabul edilmez olduğunu ifade etti.

Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü hedef alan her türlü karara karşı olduklarını vurgulayan Erdoğan, sorunun çözümü için uluslararası alanda diplomasinin tüm imkanlarından yararlanılması gerektiğini vurguladı.