Başkan Barzani: Hiçbir mazereti kabul etmeyeceğiz

Başkan Mesut Barzani, Brett McGurk ile yaptığı görüşmede Kürdistan Bölgesi'nde bu yıl temiz ve adil bir seçime gidilmesi gerektiğini, seçimlerin ertelenmesi için ileri sürülecek hiçbir mazeretin kabul edilmeyeceğini söyledi.

Başkan Barzani: Hiçbir mazereti kabul etmeyeceğiz

Başkan Mesud  Barzani, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi'nin Ortadoğu ve Afrika Direktörü Brett McGurk başkanlığındaki üst düzey ABD heyetini Pirmam'daki konutunda kabul etti.

Başkan Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Irak'taki siyasi durum ve Kürdistan Bölgesi ile Bağdat arasındaki ilişkiler ele alındı.

Görüşmede, Kürdistan Bölgesi ile Bağdat arasındaki sorunların çözülmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Aayrıca küresel düzeyde enerjinin önündeki engellerin aşılmasında Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin rolünün önemine dikkat çekildi.

Kürdistan Bölgesi'ndeki iç durumun da ele alındığı görüşmede Başkan Barzani, "Bu yıl Kürdistan Bölgesi'nde temiz ve adil bir seçim yapılması gerekiyor.  Ve seçimlerin ertelenmesi için ileri sürülecek hiçbir mazeret kabul edilmeyecek” dedi.

Başkan Barzani, sorunların aşılması ve Kürdistan Bölgesi hükümetine destek amacıyla siyasi partiler arasındaki görüşme ve koordinasyonun sürdürülmesi arzusunu dile getirdi.

Peşmerge Güçlerinin birleştirilmesi konusuna değinen Başkan Barzani, Peşmerge Bakanlığı bünyesindeki reformların devam ettirilmesi konusundaki desteğini yineledi.

Bölgedeki siyasi durum ve terör tehdidinin de ele alındığı görüşmede konuk heyet, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde güvenlik ve istikrarın korunmasının önemine vurgu yaptı.

ABD heyetinde Brett McGough'un yanı sıra ABD Başkan'ının Küresel Altyapı ve Enerji Güvenliği Özel Koordinatörü Amos Hochstein, ABD'nin Irak Büyükelçisi Alina Romanowski ve bir dizi Dışişleri Bakanlığı danışmanı yer aldı. /Rudaw