Başkan Barzani,Hristiyan din adamlarını kabul etti

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Irak ve Kürdistan'da yaşayan Hristiyan din adamlarını kabul etti.

Başkan Barzani,Hristiyan din adamlarını kabul etti

Kürdistan Bölgesi Başkanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Irak ve Kürdistan'da yaşayan Hristiyan din adamlarını Selahadîn'deki Başkanlık Konutu'nda kabul etti.

Açıklamaya göre Hristiyan din adamlarından oluşan heyet, Kürdistan Bölgesi Başkanı şahsında Kürdistan halkı ve hükümetine Hristiyanlara kapılarını açtıkları için teşekkür ederek, IŞİD savaşında şehit düşen Peşmergeler için başsağlığı diledi.

Irak ve Kürdistan'da yaşayan Hristiyan din adamları görüşmede, Peşmerge Güçleri'nin IŞİD'den kurtardığı bölgelerde yaşayan halkın geleceğine ilişkin endişelerini Başkan Barzani ile paylaştı.

Görüşmede Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani ise, IŞİD'in bölgede yaşayan bileşenlere saldırıları döneminde hiçbir zaman Hristiyanların kendi ülkelerini terk etmesinden yana olmadığını belirterek, daha önce söylediği 'Ya birlikte özgürce yaşarız, ya da hep birlikte onurluca ölürüz'' sözünü hatırlattı.

Başkan Barzani, IŞİD'in bölgeden temizlenmesi sonrası Hristiyan vatandaşların geleceğinin garanti altına alınması ve kendi topraklarına güvenli bir şekilde dönmesi için Kürdistan Bölgesi'nin her türlü desteği vereceğini, bunun gerçekleşmesini canı gönülden istediğini ifade etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, kurtarılan bölgelerde yaşayan vatandaşların kendi gelecekleri hakkında kendilerinin karar vermesi gerektiğinin altını çizerek, bölge halkının kendisini yönetmesi ve savunması için mekanizmalarını oluşturulması gerektiğini belirtti.