7 Haziran - Kürdistan Bağımsızlık Referandumu kararının yıldönümü

7 Haziran - Kürdistan Bağımsızlık Referandumu kararının yıldönümü

Bugün Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi partilerin Başkan Barzani önderliğinde, tarihi Kürdistan bağımsızlık referandumu kararını verdiği günün ikinci yıldönümü.  

İki yıl önce bugün Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani başkanlığında Pirmam’da toplanan siyasi partiler Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandumuna gitmesini kararlaştırmıştı.

Bu toplantıda Kürdistani partiler 25 Eylül 2017 tarihinde bağımsızlık refarandumunun yapılmasını oy birliği ile kararlaştırmıştı.

Toplantı ardından Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani imzalı yayımlanan açıklamada, Kürdistan bağımsızlığına giden duyulan heycan ve coşku kelimelere yansımıştı.

Başkan Barzani’nin 7 Haziran 2017 tarihli açıklamasında şunları ifade etmişti:

 “Yüce ve bağışlayan Allah’ın adıyla,

7 Haziran 2017 tarihinde yapılan toplantı hayati ve tarihi bir toplantıydı. Kürdistan halkı ve şehitler için değerli bir kazanımdı. Bu tarihi kararı veren taraflar açısından bu toplantıya katılmış olmak  büyük bir onurdu. Bu tarihi karar, Kürdistan halkının referendum yoluyla iradesini ve sesini dünyaya duyurma fırsatı bulacaktır.

Yüce Allah’a şükürler olsun! Onurlu Kürdistan halkına, Peşmerge’ye, ulusal ve tarihi karar verme sürecinde duyarlı tavır sergileyen taraflara teşekkür ediyorum.

Bu adımın siyasi taraflar arasında ulusal birliği ve kardeşliğe vesile olacağına inanıyorum.

Kürdistan halkının talebi,  kazanımlarını –ki bu meşru bir haktır- barışçıl yollarla, savaştan ve şiddetten uzak  bir şekilde haklarını elde etmektir. Bu nedenle biz, Bağdat komşu ve diğer ülkeler ile aramızda daha iyi ve  biribirini anlayacak düzeyde ilişkiler geliştirmek istiyoruz.

Şu asla unutulmamalıyız ki; elde ettiğimiz tüm kazanımlar ve zaferler ölümsüz şehitlerimizin ürünüdür!

 Özgürlük yolunda şehit düşen masum şehitlerimize binlerce selam olsun!”