Başkan Neçirvan Barzani’den tüm siyasi partilere birlik çağrısı

Mayıs (Gulan) Devrimi’nin 47’inci yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımlayan Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi taraflara birlik çağrısında bulundu.

Başkan Neçirvan Barzani’den tüm siyasi partilere birlik çağrısı

Mayıs Devrimi’nin Kürdistan'daki tüm siyasi güçlerin ve toplulukların birlik ve beraberliğinin temeli olduğunu vurgulayan Barzani, “Kürdistan Bölgesi'nin federal yapısını, kazanımlarını ve anayasal haklarını korumak ve daha iyi bir geleceğe doğru ilerlemek için sorunları çözmek ve zorlukların üstesinden gelmek için birlikte çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Barzani, “26 Mayıs devriminin yıl dönümünde, o zorlu süreçte devrimin meşalesini yeniden yakan, Kürdistan halkına özgürlük ümidi aşılayan şehitlerimizi ve kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz” dedi.

“Ölümsüz Barzani liderliğindeki büyük Eylül Devrimi'nin devamı niteliğindeki Mayıs Devrimi, ne kadar büyük olursa olsun hiçbir gücün ve komplonun Kürt halkının özgürlük iradesini kıramayacağını kanıtladı” diyen Barzani, bu fedakârlığın Kürdistan halkını yeniden ayağa kaldırdığını, Mayıs Devrimi'nin Mart 1991’deki büyük ayaklanma ile dirilişi zaferle taçlandırıldığını söyledi.