Bayık’ın açıklamaları, Rojava yönetimini zora sokuyor!

Cemil Bayık’ın “Rojava’da binlerce PKK gerillası var” açıklamaları Rojava yönetimini zora sokuyor.

Bayık’ın açıklamaları, Rojava yönetimini zora sokuyor!

KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık PKK medyasına yaptığı açıklamalarda, PKK için Batı ve Kuzey Kürdistan arasında hiçbir fark olmadığı bu yüzden binlerce gerillalarının Batı Kürdistan’da savaştığını söyledi.

Öte yandan Batı Kürdistan yönetimi (Rojava) de daha önce yaptığı açıklamalarda PKK ile hiçbir bağlarının olmadığı ve PKK gerillalarının da Batı Kürdistan’da olmadığı belirtilmişti. Bu bağlamda Cemil Bayık’ın söyledikleri Rojava yönetiminin açıklamalarının tersi istikamette. Bayık’ın açıklaması Türkiye’nin Rojava üzerindeki suçlamalarını destekler nitelikte.

Bayık konuşmasında şu ifadelere de yer veriyor,” Apo (Abdullah Öcalan) ve PKK, Batı Kürdistan halkının yüreğinde bir değer olarak yer almıştır ve sonsuza kadar öyle de kalacaktır. Zaten Rojava halkı Dêrik’ten Haleb’e kadar Apo’ya ne kadar bağlı olduklarını gösteriyor.”

Cemil Bayık’ın söz konusu açıklamaları Rojava yönetimini Türkiye’ye karşı zora sokuyor. Çünkü Rojava yönetimi Türkiye’nin "YPG ve PKK aynı örgüttür" iddiasını red ediyor ve PKK ile ilişkilerinin olmadığını belirtiyor.