HPG ve MSB'den, Hakurk ve Botan'da yaşanan çatışmalara ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), PKK ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arasında yaşanan çatışmalara ilişkin bir açıklama yayınlandı.

HPG ve MSB'den, Hakurk ve Botan'da yaşanan çatışmalara ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), PKK ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arasında yaşanan çatışmalara ilişkin bir açıklama yayınlandı.

HPG-BİM'in açıklamasında 5 Temmuz günü TSK birliklerine yönelik etkili eylemler düzenlendiği ve bu eylemlerde çok sayıda askerin hayatını kaybettiği veya yaralandığı ileri sürüldü.

Açıklamada Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Eriş alayından Xeregol Tepesi istikametinde ilerlemekte olan Türk Ordusu'na ait zırhlı araçlardan oluşan konvoya saat 10:30'da eylem düzenlendiği, 3 koldan yoğun ateş altına alınan konvoyda bulunan kirpi tipi zırhlı bir aracın imha edildiği ve Reo tipi askeri bir aracın ise darbelendiği ileri sürüldü. 9 askerin hayatını kaybettiği ileri sürülen eylemde 3 askerin ise yaralandığı dile getirilirken, TSK'nin alanda kapsamlı bir operasyon başlattığı vurgulandı.

Saat 13.40’ta, Xakurkê bölgesinde güvenlik sağlamaya çalışan bir birliğe yönelik suikast eyleminin düzenlendiği dile getirilen açıklamada, eylem sonucunda hedeflenen birlik komutanının öldürüldüğü ileri sürüldü.

Saat 14.00’da ise Hakkari’nin Yüksekova ilçesi sınır hattında bulunan Çarçella alanına bağlı Gırê Bayê Tepesi’nde konumlanan Türk askeri birliğine yönelik bir eylem düzenlendiği dile getirilen açıklamada, bu eylemde 1 askerin öldürldüğü, 3 askerin ise yaralandığı dile getirildi.

Radar merkezi imha edildi

5 Temmuz günü saat 20.00’da, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Radar Tepesi’nde konumlanan Türk askeri birliğine yönelik tepede bulunan radar merkezinin hedeflendiği bir eylem düzenlendiği dile getirilen açıklamada eylem sonucunda radar merkezi imha edildiği dile getirildi.

PKK güçlerinin 5 Temmuz günü saat 11.00’da Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Osyan ile Akir köyleri arasında ilerlemekte olan Türk ordusuna ait amarog tipi bir araca

Hava saldırıları

Açıklamada, 5 Temmuz günü Türkiye'ye ait savaş uçaklarının Xakurkê bölgesine bağlı Lolan çayı çevresini saat 11.00’da, Kandil bölgesine bağlı Kalatuka ve Şehit Nuda Tepesi’ni saat 11.00 ile 12.00 arasında, Zap bölgesine bağlı Kurojahro alanını ise saat 20.00’da bombaladığı dile getirilirken, bu bombardımanlarda herhangi bir kaybın yaşanmadığı vurgulandı.

MSB: Pençe Harekâtı’nda toplam 61 PKK’lı etkisiz hale getirildi

PKK'nin kontrolünde bulunan üslere yönelik devam eden Pençe Harekatı ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan bir açıklamada ise PKK'ye ait mağara, sığınak, barınak, mayın ve el yapımı patlayıcılarının tespit edilerek teker teker imha edildiği, 27 Mayıs tarihinde başlayan harekâtta şimdiye kadar toplam 61 PKK'linin hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

İmha edilen mayın/EYP sayısının110 olduıu dile getirilen açıklama, PKK tarafından kullanılan toplam 151 mağara ve sığınağın da içerisindeki mühimmat ve yaşam malzemeleri ile birlikte imha edildiği belirtildi.

PKK’lilere ait sığınaklarda; 18 adet AK-47 piyade tüfeği, 11958 AK-47 mühimmatı, 3 adet RPG-7 roketatar, 1 Doçka uçaksavar makineli tüfeği, 4364 adet Bixi mühimmatı, 24 el bombası, 3362 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan Amonyum Nitrat ve EYP yapımında kullanılan malzemeler ile çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiği dile getirilen açıklamada, harekat ile koordineli olarak, Zap ve Metina bölgelerine düzenlenen hava harekâtlarıyla PKK tarafından silah mevzii, barınak ve sığınak olarak kullanılan hedefler vuruldu, 2 PKK'linin daha etkisiz hale getirildiği dile getirildi.