HPG'den, Amed’de hayatını kaybeden 5 gerilla açıklaması

HPG-BİM, Amed kırsalında yaşanan çatışmalar ve bombardımanlarda yaşamını kaybeden 5 HPG üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG'den, Amed’de hayatını kaybeden 5 gerilla açıklaması

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Amed kırsalında yaşanan çatışmalar ve bombardımanlarda yaşamını kaybeden 5 HPG üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 11 ve 16 Haziran tarihli açıklamalarında Amed kırsalında 5 HPG üyesinin hayatını kaybettiğini bildirmişti. Yeni açıklamada, HPG üyelerinin kimlik bilgileri paylaşıldı.

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 7 Haziran günü Amed’in Lice ilçesine bağlı Licok köyünde bir operasyon başlattığını ve 8 Haziran günü yaşanan bombardımanlar sonucunda 2 HPG üyesinin hayatını kaybettiği dile getirilerek kimlik bilgileri paylaşıldı:

* Cıwan Lice kodlu, Amed doğumlu Osman Gülen: Anne adı Feride, baba adı Nezir

* Rohat Amanos kodlu, Amed doğumlu Mehmet Yoldaş: Anne adı Gülişan , baba adı Kemal

HPG-BİM, diğer üç HPG üyesinin de 3 Haziran günü yaşanan çatışmalar ve bombardımanlar sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Açıklamada, 2 Haziran günü işgalci TSK'nin Amed’in Lice ilçesine bağlı Şehit Serxwebun alanına bir operasyon başlattığını. 3 Haziran günü bu operasyonda yaşanan çatışma ve bombardımanların ardından 3 HPG üyesi ile bağlantının koptuğu dile getirildi. Bağlantının koptuğu Mahir (İbrahim Çelik), Reber (Abdullah Turhan) ve Serhıldan (Ömer Demir) isimli HPG üyelerinin hayatlarını kaybettiğinin anlaşıldığı dile getirilen açıklamada kimlik bilgileri paylaşıldı:

* Mahir Andok kodlu, Amed doğumlu İbrahim Çelik: Anne adı Münevver , baba adı Fehmi

* Reber Amed kodlu, Amed doğumlu Abdullah Turhan: Anne adı Sultan , baba adı Şaban

* Serhıldan Mazi kodlu, Mardin doğumlu Ömer Demir: Anne adı Hüsnügül, baba adı Mehmet Halit