Peşmerge'den PKK'ye uyarı

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Peşmerge Bakanlığı, Kürdistan Bölgesine yönelik PKK’nin kurduğu silahlı güç için Kürdistan İşçi Partisi'ni (PKK) uyardı.

Peşmerge'den PKK'ye uyarı

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Peşmerge Bakanlığı, PKK'nin Kürdistan Bölgesine yönelik kurduğu silahlı güç konusunda Kürdistan İşçi Partisi'ni (PKK) uyardı.

PKK tarafından geçtiğimiz hafta yapılan bir açıklamada, resmi olarak ' Öz Savunma Güçleri' nin ilanı duyurulmuş ve bu silahlı gücün çalışma sahasının Kürdistan Bölgesi olacağı ilan edilmişti.

Peşmerge Bakanlığı Basın Sözcüsü Babekir Feqê yaptığı açıklamada, bu konuyu ele aldıklarını belirterek, hangi grup olursa olsun Kürdistan Bölgesi’nin kazanımlarına el uzatılmak istendiğinde, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Peşmerge Güçleri'nin bunun karşısında durmaya ve kendisini korumaya hakkı olduğunu açıkladı.

Babekir Feqê, bu grupların arkasında dış güçlerin olduğunu ve Kürdistan Bölgesi'nin huzur ve güvenliğini bozmak istediklerini vurgulayarak, her ne olursa olsun bunların emellerine ulaşamayacağını açıkladı.

Konuşmasının sonunda Babekir Feqê, IŞİD karşıtı Uluslararası Koalisyonu'nda bu duruma karşı sessiz kalmayacağını, tavrını açıklayacağını, çünkü koalisyonun Kürdistan Bölgesinin huzur ve güvenliğini önemsediğini belirterek şunları ifade etti:

"Hangi grup olursa olsun Kürdistan Bölgesi'nin huzur ve istikrarını tehdit etmeye kalkarsa Uluslararası Koalisyon buna karşı durarak, reaksiyon gösterecektir."