IŞİD'den İlginç Militan Bulma Çağrısı 

Gerileyen IŞİD, militan bulmak için ilan verdi.

IŞİD'den İlginç Militan Bulma Çağrısı 

IŞİD'in arapça Gazetesi Al-Naba, son sayısında bir çağrı merkezi numarası vererek Musul ve Rakka operasyonlarında savaşabilecek militanlar bulma arayışına girdi. 

Irak'taki Musul ve Suriye'deki Rakka kentlerine yönelik başlatılan operasyonlardan dolayı ortaya çıkan acil asker ihtiyaç nedeniyle numara verilerek militan arayışına girişen IŞİD'in bu hamlesinin çok sıradışı bir örgüt olan IŞİD için bile olağanüstü bir sıradışılıkta olduğu belirtiliyor.  olduğu düşünülüyor. 

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) yeni militan adaylarının kendilerine daha rahat ulaşabilmesi IŞİD'in Arapça gazetesi Al-Naba, yeni sayısında örgütün çağrı numarasını içeren posterine bir hafta arayla ikinci defa yer verdi. Mayıs ayı başında da benzeri bir çağrı yayınlayan IŞİD, verilen telefon numarasını arayanları çeşitli cihatçı marşlarla karşılamıştı. Suriye'de sabit bir telefon numarası olduğu belirtilen posterde, "Çağrıyı yanıtlayın (cihat için)"denilirken 'örgüte katılmayı düşünenlere verdikleri numarayı arayarak asker alma birimiyle görüşmeleri' çağrısında bulunuldu.