Pentagon'dan Kürtler IŞİD'i Defedecek Açıklaması

Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı ilerleyen Kürt Güçlerine Pentagon'dan moral desteği.

Pentagon'dan Kürtler IŞİD'i Defedecek Açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı Pentagon sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine-Galloway Suriyeli Kürt Güçlere ABD'nin sahadaki desteğinin artarak devam edeceğini belirterek, '' IŞİD’i Tabka’dan defetme hedeflerinde başarılı olacaklarından eminim. Ve bunu başarmaları da an meselesi.'' dedi. 

Pentagon Sözcüsü Adrian Rankine Galloway her ülkenin IŞİD, El Kaide ve benzeri terör gruplarına karşı her türlü desteği vermesi gerektiğini belirterek Amerika’nın bu yolda atılacak her türlü adıma destek vereceğini söyledi. IŞİD'i yok etmek ve hilafet iln ettikleri tüm alanlardan çıkartılana dek tüm güçlerle ortak çalışma yürütüleceğini belirten Pentagon Sözcüsü Galloway Suriyeli Kürt Güçlerin Rakka'ya ilerleyişinden memnun olduklarını ve ABD ile Suriyeli Kürt Güçlerin ortaklaşa yürüttükleri operasyonları etkileyebilecek herhangi bir neden görmediğini belirtti. IŞİD'in yenilgiye mahkum olduğunu belirten Pentagon Sözcüsü Galloway Suriyeli Kürt Güçlere sunulan ABD desteği hakkında da görüş belirtti.  

Kürtler, IŞİD'i Tabkadan Defedecek 

Destek sağlanan güçlerin IŞİD'e karşı üstünlük sağladığını belirten Galloway, ''IŞİD, son birkaç senedir savunma noktalarını güçlendirecek zamana sahipti. El yapımı patlayıcılar sayesinde araçları havaya uçurarak, tüneller kazarak ve daha farklı birçok tuzak kurarak direnişlerini arttırabildiler. Ancak Suriye Demokrat Güçleri, koalisyon güçlerinin askeri danışmanları ve hava desteğimizle beraber IŞİD’i Tabka’dan defetme operasyonlarına devam ediyor ve bu hedeflerinde başarılı olacaklarından eminim. Ve bunu başarmaları da an meselesi. 

Operasyonları Etkileyebilecek Bir Sebep Yok 

Irak güvenlik güçleri Musul’un batısını ellerine geçirerek önemli ilerleme kaydetti. Bununla beraber Suriye Demokrat Güçleri de Rakka’nın kuzeyinde geniş bir bölgeyi IŞİD’den geri alırken Tabka bölgesinde de ilerlemeye devam ediyor. Yani IŞİD’e karşı yürüttüğümüz operasyonlarımızı etkileyecek herhangi bir neden görmüyorum.”