Suriye ordusu El Bab'a ilerliyor: Gerekirse çatışırız

Suriye ordusunun, Türkiye'nin IŞİD'e karşı harekâtının devam ettiği El Bab'a doğru ilerlediği önde sürüldü. Reuters'a konuşan bir kaynak, Türkiye'nin ilerlemesini durdurmayı planladıklarını ve gerekirse Türkiye destekli ÖSO'yla çatışabileceklerini söyledi.

Suriye ordusu El Bab'a ilerliyor: Gerekirse çatışırız

İddiaya göre, Suriye ordusunun elit Kaplan Birlikleri'nin liderliğindeki askerler, Halep'in 40 km kuzeydoğusundaki El Bab'a 6 kilometre kadar yaklaştı. Kaynak, operasyonun Halep'teki bir komuta merkezinden yönetildiğini savundu. Haber, Suriye ordusunun sahadaki müttefiklerinden (İran ve Hizbullah) birisinin üyesi olan bir askeri kaynağa dayandırılıyor.

Söz konusu kaynak, Rusya'nın da kendilerine 'talep edildiğinde' hava desteği verdiğini belirtti.

Kaynak, ana amaçlarının Türkiye'nin ilerlemesini durdurmak olduğunu, bir çatışmaya girmeyi planlamadıklarını ve 'bu cephede gelişen oyunda üstün ele sahip olmayı amaçladıklarını' söyledi. Ancak kaynak, 'gerekirse Türkiye'yle birlikte savaşan ÖSO ile çatışmaya hazır olduklarını' söyledi.

Reuters ajansıysa, bu gelişmenin Türkiye'yle Suriye arasında ilk kez doğrudan çatışma çıkmasına sebep olabileceği yorumunu yaptı: "Şam yönetimi komşusunun stratejik önem taşıyan kuzey Suriye'nin (Batı Kürdistan) daha derinlerine girmesini engellemeye çalışırken, Suriye ordusunun IŞİD'in elindeki El Bab'a doğru hızlı ilerleyişi Türkiye'yle çatışma riskini doğurabilir.” diye yorumladı