Sağlık Bakanı’ndan ‘ikinci dalga’ açıklaması

Sağlık Bakanı’ndan ‘ikinci dalga’ açıklaması

Sağlık Bakanı Saman Berzinci, Kürdistan Bölgesi’nde yaşanan yeni tip coronavirüs (Covid-19) vaka artışının, salgındaki ikinci dalga olmadığını söyledi.

Duhok’un Akre ilçesinde coronavirüs test merkezinin açılışında basına açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Saman Berzinci, “Kürdistan Bölgesi’nde bazı vatandaşların daha coronavirüse yakalanması, salgının ikinci dalgasından kaynaklı değildir. Bu, ilk dalganın devamıdır. Birçok ülkede vakalarda bu tür artış ve azalışlar yaşanıyor” dedi.

Bakan Berzinci, vatandaşların alacağı önlemler ve sağlık ekiplerinin yapacağı kontroller sayesinde salgın dalgasının zayıflayabileceğini kaydetti.

Yeni vakaların kaynağının bilinmediğini vurgulayan Berzinci, “Hastaneye başvuran kişilerin, yapılan testleri pozitif çıkıyor. Daha önce kendimiz, şüpheli kişilere test yaparak virüsü kapıp kapmadıklarını tespit ediyorduk. Bu da toplumda virüsün gezmeye devam ettiğini ve tehlikenin sürdüğünü gösteriyor” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen 6 günlük sokağa çıkma yasağının yerinde bir karar olduğunu ifade eden Bakan Berzinci, vatandaşların kalabalık ortamlardan uzak durarak tedbirleri ciddiye alması gerektiğini vurguladı.

Kürdistan Bölgesi genelinde son günlerde yaşanan vaka artışıyla birlikte virüse yakalanan kişilerin sayısı 710’a yükseldi. 410 kişi iyileşirken, 7 kişi hayatını kaybetti.