SDG Koalisyon Menbic için söz verdi

Demokratik Suriye Güçleri (SDG) Sözcüsü Kino Gabriel, Efrin’de operasyonlarının farklı düzeylerde devam edeceğini söyledi

SDG Koalisyon Menbic için söz verdi

Demokratik Suriye Güçleri (SDG) Sözcüsü Kino Gabriel, Efrin’de operasyonlarının farklı düzeylerde devam edeceğini söyledi

Cizre Fırtınası Operasyonu hakkında konuşan SDG Sözcüsü Kino Gabriel, ABD ve Fransa öncülüğündeki uluslararası koalisyonun SDG ile oluşturduğu ortak operasyon odasının desteğiyle devam ettiklerini söyledi.

Fransa Ordusu’nun bölgedeki rolü ve görevine ilişkin Kino Gabriel, şunları belirtti:

“Fransız güçlerinin nerelere yerleştiğini söyleyemeyiz. Ancak Fransız askerleri Minbic’de var. ABD Savunma Bakanı’nın da belirttiği gibi, Deyr ez Zor’da güçleri bulunuyor. Fransız askerleri IŞİD’e karşı oluşturulan koalisyon çerçevesinde bölgede görev yapıyor.”

Minbic’e yönelik Türkiye’nin operasyon açıklamalarına ilişkin ise SDG Sözcüsü, “Uluslararası koalisyon güçleri SDG’nin kontrolündeki bölgeleri koruyacaklarına dair bize söz verdi” ifadelerini kullandı.

Suriye rejim güçlerinin Deyr ez Zor’da SDG’ye saldırılarını da değerlendiren Kino Gabriel, “Uluslararası Koalisyon ile orada da işbirliğimiz devam ediyor” dedi.

Gabriel Kino, SDG’nin Afrin’deki planına ilişkin ise şunları kaydetti

“Güçlerimiz Efrin’de farklı düzeylerde operasyonlarını sürdürecek. Türkiye’den Efrin’deki güçlerini çekmesini ve Suriye’nin toprak hakimiyetine saygı duymasını istiyoruz. Bize saldırmadığı sürece hiçbir komşu ülke ile Türkiye olsun Irak olsun, farklı güçlerle bir sorun yaşamıyoruz” dedi.

SDG Sözcüsü Kino Gabriel, Suriye krizinin ise askeri işgal ve operasyonlarla değil, siyasi yollarla çözülmesi gerektiğini belirterek, “Kriz Suriye halklarının özgürlüğünü garanti altına alacak federal bir sistemin kurulması ile çözülebilir” yorumunu yaptı.