SOHR: TSK ve ÖSO Efrin'i kuşattı

TSK ve ÖSO'nun Afrin'e yönelik operasyonu 51. gününde devam ederken TSK'ye bağlı güçlerin Afrin merkezine 1 km mesafede olduğu ileri sürüldü.

SOHR: TSK ve ÖSO Efrin'i kuşattı

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, (SOHR) Türkiye birliklerinin Afrin merkeze 1 km mesafede olduğunu ve bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığını duyurdu.

Türk medyasında Afrin kent merkezine sadece 4 kilometre kaldığı haberi yer alırken, YPG konuyla ilgili sessizliğini koruyor.

Yerel kaynaklar ise Afrin merkezin TSK'ya bağlı savaş uçakları tarafından bombalandığını bildiriyorlar.

Suriye rejimi yeni milis birlikleri gönderdi

Suriye Rejimi, Efrin'e milislerden oluşan Halk Gücü’ne bağlı yeni bir birlik gönderdiği belirtiliyor.

Rudaw'da yer alan haberlere göre, yerel kaynaklar, bu birliklerin otobüs yoluyla Efrin’in güneyindeki Akibe köyünde konuşlandırıldığını ileri sürdü.

ÖSO: Efrin'e metreler kaldı

Bir açıklama da ÖSO'dan geldi. Efrin şehir merkezinden metreler uzaklığında olduklarını ileri süren ÖSO Şengel, Bülbül, Şeran olmak üzere 3’farklı güzergahtan hedefe ilerlediklerini ve 8 saatten az bir sürede 14’köy kurtardıklarını iddia ettiler.

Geçtiğimiz ay Suriye Rejimi'ne bağlı Halk Güçleri’nden bazı gruplar YPG'nin de yer aldığı DSG'ye destek vermek amacıyla Efrin’e gönderilmiş, bu güçler Türkiye'nin hava operasyonlarının hedefi olmuştu.

Öte yandan Deyrezzor'da IŞİD'e karşı savaşan ve DSG içerisinde yer alan Arap milislerden 1700'ünün de bölgeye geldiği belirtilmişti. TSK'nin de Efrin'e sevkiyatlarının sürdüğü bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığı biliniyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı güçler "Zeytin Dalı Harekatı" adıyla 20 Ocak 2018'ta başlattığı operasyon sürüyor. TSK ve ÖSO güçlerinin kuzeyden Efrin kentine 2 kilometre kadar yaklaştığı belirtiyor.