2 ülke Rojava’ya destek için asker gönderiyor

İngiliz ve Fransız yetkililer, Amerikalı yetkilileri "şu an sahada olanlara ek olarak yüzde 10 ile 15 arasında daha fazla asker gönderecekleri" konusunda bilgilendirdi. Asker sayısı hakkında kesin bilgi ise açıklanmıyor.

2 ülke Rojava’ya destek için asker gönderiyor

İngiliz Guardian gazetesi, İngiltere ve Fransa'nın, ABD Başkanı Donald Trump'ın talebini geri çevirmeyerek, Amerikan askerlerinin çekilmesinin ardından Rojava’ya destek için asker göndereceğini yazdı.

Gazetenin haberine göre, hem terör örgütü IŞİD'in yeniden doğmasını engellemek hem de Rojava’da IŞİD'le savaşan Kürt güçlere destek olmak için, İngiltere ve Fransa bölgeye asker göndermeyi kabul etti.

Böylece, Aralık ayında Suriye'den çekilme kararını açıklayan ancak askerlerinin sadece bir kısmını bölgeden çıkarabilen Trump, çekilme kararını uygulayabilecek.

Gazeteye göre İngiliz ve Fransız yetkililer, Amerikalı yetkilileri "şu an sahada olanlara ek olarak yüzde 10 ile 15 arasında daha fazla asker gönderecekleri" konusunda bilgilendirdi. Asker sayısı hakkında kesin bilgi ise açıklanmıyor.