3 şehit Peşmerge annesi Ayşe ana vefat etti

 3 şehit Peşmerge annesi Ayşe ana vefat etti

“Şehitlerin Annesi” olarak bilinen 3 şehit Peşmerge annesi Ayşe Taha Osman hayata gözlerini yumdu. Ayşe Ana’nın vefatı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Mesud Barzani, “Direniş ve Kürtlüğü ondan öğrendim” dedi.

Erbil’in Soran ilçesinde yaşayan 3 şehit annesi Ayşe Taha Osman, 94 yaşında bugün hayata veda etti.

Aşti Hastanesi Müdürü Dr. Rizgar İzethan, “Bugün saat 14:45’te yakınları Ayşe Ana’yı hastanemize yetiştirdi. Doktorlar 20 dakika boyunca hayata döndürmeye çalıştı ancak malesef bu çabalar sonuç vermedi. Ayşe Ana hastaneye varmadan hayatını kaybetmişti” dedi.

Dr. Rizgar İzethan, Ayşe Ana’nın kalıcı hastalıkları bulunduğunu belirtti.

Başkan  Barzani: Direnişin sembolüydü

Ayşe Taha Osman’ın vefatı dolayısıyla yazılı bir taziye mesajı yayımlayan Başkan Mesud Barzani, 3 şehit annesi Ayşe Ana’nın hayatını kaybettiği haberini üzüntü ile öğrendiğini söyledi.

Ayşe Ana’nın her bir Kürdistan ferdi için “direniş ve cesaretin sembolü” olduğunu belirten Barzani, “Ona hizmet edebilme onuru yaşadım, Direniş ve Kürtlüğü ondan öğrendim” dedi.

Barzani, 3 şehit annesinin ailesine başsağlığı yakınlarına da sabır diledi.

Başbakan Mesrur Barzani: Ayşe Ana, direniş ve fedakarlığın sembolüydü

Başbakan Mesrur Barzani, 3 şehit annesi Ayşe Ana’nın yaşamını yitirmesi dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

IŞİD’e karşı verilen mücadelede 3 oğlu şehit olan Ayşe Ana’nın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımlayan Başbakan Mesrur Barzani, “Ayşe Ana, direniş ve fedakarlığın sembolüydü” dedi.

Ayşe Ana’nın vefatından büyük üzüntü duyduğunu kaydeden Başbakan, “O, Kürdistan’ın 3 kahraman şehidinin annesiydi” ifadelerini kullandı.

“Ayşe Ana’nın ailesi ve yakınlarına en sıcak taziye ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum” diyen Başbakan, “Yüce Allah onun ruhunu cennetiyle şad etsin. Yakınlarına sabırlar versin” dedi.

3 oğlu birlikte şehit düştü

94 yaşında hayatını kaybeden Ayşe Taha Osman’ın Peşmerge olan üç oğlu Ahmed Osman, Necat Osman ve Mevlüt Osman 25 Ekim 2014’te Musul’un Zumar ilçesinde IŞİD’le yaşanan çatışmada aynı anda şehit düşmüşlerdi.

Ayşe Ana, 17 Kasım 2014’te Kürdistan Parlamentosu’da Kürdistan Bayrağı Günü vesilesiyle düzenlenen törende bayrağı göndere çekmiş, dönemin Parlamento Başkanı Yusuf Muhammed, Ayşe Ana’ya Kürdistan bayrağı ve Direniş Logosu hediye etmişti.  

23 Ocak 2015’te dönemin Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Ayşe Ana’ya “Şehitlerin Annesi” lakabını vermişti.

Ayşe Ana 6 Mart 2015’te Avrupa Parlamentosu’nun daveti üzerine Belçika’nın başkenti Brüksel’deki oturuma katılmış ve bu oturumda kendisine saygı göstergesiyle “Dünya Şehitleri Annesi” ünvanı verilmişti.

25 Eylül 2017’de düzenlenen Kürdistan Bağımsızlık Referandumu’nda da oy kullanan Ayşe Ana, “Bağımsız Kürt devletini görmeden ölmek istemiyorum” demişti.