Başkan Neçirvan Barzani'den Irak'taki şiddet gösterileri hakkında açıklama

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak'taki şiddet gösterileri hakkında açıklama

Başkan Neçirvan Barzani, Irak’taki hükümet karşıtı gösterilere ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Başkanlık sayfasından yapılan açıklamada Barzani, Bağdat’ta meydana gelen şiddet içerikli olayları endişe ile takip etiklerini vurguladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Sivil ve barışçıl gösteriler anayasa bir haktır. Ancak bu yasaları çiğneyerek, şiddete dönüşerek ve ülkenin istikrarını bozmaya yönelik ve de devlet kurumarının fesh edilmesine mahal veren eylemler olmamalıdır. Irak’taki sorunlar bugün ortaya çıkan sorunlar değildir. Belkide geçmiş on yıllar içerisinde ortaya konulan yanlış siyaset ve uygulamalardandır ve hiçbir hükümetin bunu bir gün ve bir gece içerisinde çözme imkanı yoktur. Halkın isteklerinin yerine getirilmesi için bütün tarafların ve güçlerin desteğini gerektirir.

Ülkenin istikrarı ve güvenliğini bugün ve yarınını korumak hepimizin sorumluluğudur. Irak çok hassas bir dönemden geçmektedir. Siyasi ve güvelik açısından istikrara ihtiyacı var. Güvenliği bozmak ve olayların kontrolden çıkması bu durumu daha da kötüye götürür. Böylece hiçbir şeyi çözmüş olamaz ve Irak’taki bütün halkların zarar görmesine yol açar. Bütün tarafların kendine gelmesini istiyoruz. Yasaları koruyarak ülkenin çıkarlarını göz önünde bulundurun.”