Batman'da polis şiddetini durdurmak isteyen avukat da darp edildi !

Batman Adliyesi'nde polisin gözaltındaki bir zanlıya şiddet uyguladığına tanık olduğu sırada polisleri durdurmaya çalışan Avukat Orhan Alphan polisler tarafından darp edildi.

Batman'da polis şiddetini durdurmak isteyen avukat da darp edildi !

Edinilen bilgiye göre avukat Orhan Alpan adliyede bulunduğu sırada polisin gözaltında bulunan bir zanlıyı darp ettiğini gördü ve polise itirazda bulundu.

Ancak Alphan’ın olaya müdahale etmesine tepki gösteren bir polis Alphan’ın yüzüne kafasıyla vurdu. Yüzüne aldığı sert darbe ile burnu kanamaya başlayan Avukat Alphan Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek darp raporu aldı.

Tutuklanması talep edildi

Avukat Orhan Alphan ardından Adliyeye dönerek kendisine şiddet uygulayan polis hakkında suç duyurusunda bulundu.

Batman Barosu ise olaya tepki gösterdi. Polisin tutumunu protesto etmek amacıyla Adliye önünde açıklama yapıldı. Çok sayıda avukatın cübbleriyle katıldığı eylemde konuşan Batman Barosu Başkanı Erkan Şenses, “Polis memurunun ceza alması için tüm yasal haklarımızı kullanacağız. İlgili memurun gözaltına alınmasını ve tutuklanmasını talep ediyoruz" dedi.

“Avukata bunu yapan şüpheli şahıslara neler yapmaz”

Olayın nasıl geliştiği hakkında bilgi veren Şenses özetle şöyle dedi:

“Adliyeye getirilen bir şüpheli kaçmaya çalışırken polis memuru şüpheliyi yakalamış ve şüpheliyi adliye ortasında darp etmeye çalışmış. Meslektaşlarımız buna itiraz edince olay gerginleşmiş ve gerginleşmesi sonucu polis memuru meslektaşımıza kafa atmış. Avukat Orhan Alphan'a polis memuru kafa atmak sureti ile yaralamıştır. Bu yaralama pervasızlığını kimden aldığını sormak istiyoruz. Yargı önünde ceza alması için elimizden gelen tüm yasal gücümüzü kullanacağız. Batman Cumhuriyet Başsavcılığına da ilgili memurun gözaltına alınmasını ve tutuklanmasını talep ediyoruz. Adliye ortasında bir avukata bu muameleyi gözaltında şüpheli şahıslara neler yaptığını düşünmek bile istemiyoruz. Hukuk devletinin olma gereği de kimsenin suç işleme özgürlüğü olmamasıdır. Biz Batman Cumhuriyet Başsavcılığından delillerin toplanmasını talep ettik. Umarım toplanıp polis memuru hakkında gerekli işlemler başlayacaktır. Avukatlara saldırı toplumun hak arama özgürlüğüne saldırıdır. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz.”