AA: PKK sorumlusu Şengal'de hayatını kaybetti

Türkiye'nin resmi ajansı AA, MİT’in Şengal’de düzenlediği bir operasyonda, PKK’nin ‘genel kurye sorumlusu’ olduğu belirtilen "Agit Gever" kod adlı Yılmaz Bayram'ın yaşamını yitirdiğini duyurdu. PKK ise daha önce, Bayram’ın 2022’de yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

AA: PKK sorumlusu Şengal'de hayatını kaybetti

Anadolu Ajansı’nın (AA) güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde PKK’li Yılmaz Bayram, 2011-2016'da Hakkari'de faaliyet yürttü,  2015'te ise hendek eylemlerinde yer aldığı kaydedildi.

MİT’in listesinde bulunduğu kaydedilen Bayram’ın Rojava’nın Haseke, Rimelan, Kamışlo ile Kürdistan Bölgesi’nin Soran ve Şengal bölgelerinde çalışma yürttüğü belirtildi. 2020 yılı itibariyle Şengal’e geçetiği belirtilen Bayram’ın YBŞ Genel Kurye Sorumlusu olarak faaliyet yürüttüğü ileri sürüldü.

"Agit Gever" kod adlı Yılmaz Bayram’ın Şengal’de düzenlenen MİT operasyonunda yaşamının yitirdiği bilgisi verilirken, operasyonun tarihi hakkında ayrıntılara yer verilmedi.

Öte yandan PKK’nin askeri kolu HPG’nin Basın İrtibat Merkezi 25 Temmuz’da yayınladığı bir açıklamada Agit Gever kod isimli PKK üyesi Yılmaz Bayram'ın, 2022 yılında ‘Medya Savunma Alanları’nda yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

HPG Basın İrtibat Merkezi’nde yer alan açıklamada Bayram’ın ilk ‘devrimci gençlik’ çalışmalarında yer aldığı ardından 2010 yılında PKK saflarına katıldığı ifade edildi.

Açıklamaya göre, Sivilleri Savunma Birlikleri (YPS) kurucularından olan Yılmaz Bayram 2015 yılında Yüksekova’da hendek eylemlerine katıldı.

Rudaw