Abadi: Referandumu tehlike olarak görmüyoruz

Abadi: Referandumu tehlike olarak görmüyoruz

 Irak Parlamentosu Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) grubu, Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin Kürdistan’ın bağımsızlık referandumunu tehdit olarak görmediğini açıkladı.

KDP grubu üyeleri, Irak Başbakanı Haydar Abadi ile dün akşam bir araya geldi.

Toplantıda, Erbil-Bağdat arasındaki ilişkiler, bağımsızlık referandumu, Şengal’in durumu ve PKK’nin bölgedeki varlığı gibi konuların gündeme geldiği bildirildi.

Aralarında Grup Başkanvekili Erefat Kerem, Eşvak Caf, Viyan Daxil, Sirwan Siri, Erdelan Nuredin, Hakim Serhan ve Osman Doski’nin yer aldığı KDP heyeti, Irak Başbakanı Haydar Abadi ile görüştü.

Görüşme ardından Rûdaw’a konuşan PDK Parlamenteri Osman Doski, toplantıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Toplantıda, Erbil - Bağdat arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi ve Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandumu görüşüldü. Haydar İbadi bize ‘Kürdistan Bölgesi, referandum konusunda kararlı. Bağdat, referandumu tehlikeli bir mesele olarak görmüyor’ dedi.’’

Şengal’in durumu ve PKK

Şengal’in durumu ve PKK’nin bölgedeki varlığının da gündeme geldiğini ifade eden Osman Doski, “Abadi, PKK ve Türkiye arasındaki krizin Irak’ı da etkilediğini söyledi. PKK’nin, Türkiye’nin iç meselesi olduğunu ve sorunun Türkiye topraklarında çözülmesi gerektiğini belirtti’’ dedi.

Doski, Abadi’nin kendilerine “Hiçbir şekilde PKK’yi desteklemeyeceğiz’’ dediğini de aktardı.