ABD, Adana'daki konsolosluğunu kapattı

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Adana’daki konsolosluğun bir sonraki duyuruya kadar halka kapalı kalacağını açıkladı.

ABD, Adana'daki konsolosluğunu kapattı

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği ve Türkiye’deki konsoloslukları önünde protesto gösterilerinin ardından yeni bir karar alındı.

ABD Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"ABD'nin Adana Konsolosluğu bir sonraki duyuruya kadar halka kapalı kalacaktır. ABD vatandaşları Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'ndeki randevularını yeniden planlayabilirler.

Önümüzdeki birkaç hafta boyunca Türkiye genelinde İsrail ve Gazze'deki olaylarla ilgili büyük gösterilerin yapılması bekleniyor. Barışçıl olması amaçlananlar da dahil olmak üzere herhangi bir toplantı şiddete dönüşebilir. Protesto faaliyetleri polis varlığının artmasına, yolların kapatılmasına ve trafikte aksamalara neden olabilir.”

Açıklamada ayrıca, ABD hükümeti personeline, Türkiye'nin güneydoğusundaki Adana Konsolosluk bölgesine hareketleri en aza indirmeleri ve seyahat etmekten kaçınmaları talimatı verildi.

ABD'nin Adana Konsolosluğu önünde önceki gün protesto gösterisi düzenlenmişti. Refüjde bulunan taşları söken öfkeli kalabalık polislerin uyarılarına rağmen konsolosluğu taşlamaya başlamıştı.

Konsolosluğun önündeki taş bariyere yanıcı madde atılarak ateşe verilmişti. Ardından taş bariyerlere tırmanan vatandaşlar güvenlik kameralarını parçalamıştı.

Yaşanan olaylarda bir polis atılan taşın yüzüne isabet etmesi sonucu yaralanmıştı.