ABD, Rakka sonrasında da Kürtlerle devam edeceği mesajını verdi

ABD, Rakka sonrasında da Kürtlerle devam edeceği mesajını verdi

Rakka Operasyonunun zorlu ve uzun geçeceğini belirten Uluslararası Koalisyon Gücü (CJTF-OIR) Genel Sekreteri Steve Townsend, IŞİD’in Rakka Operasyonunun başlamasıyla ‘’Halifelik’’ iddiasında bulunamayacağını belirtti.

Kürtlerin liderliğindeki Suriye Demokratik Güçlerinin sahada IŞİD'e karşı sayısız başarıya imza attığını kaydeden ABD'li komutan, Rakka'nın alınmasından sonra IŞİD'in Irak ve Suriye'den tamamen sökülene dek devam edileceğini açıkladı.

IŞİD’in defacto başkentleri olarak kabul edilen Rakka ve Musul’a yönelik operasyonların başarılı sonuçlanacağını belirten Uluslararası Koalisyon Gücü (CJTF-OIR) Genel Sekreteri General Steve Townsend, her iki operasyonla IŞİD’in artık fiziki olarak bir halifelik iddiasında bulunamayacağını söyledi.

IŞİD’in destekçileri, sempatizanları ve bünyesindeki savaşçıları Musul ve Rakka’nın kaybedilmesinden sonra etkileyemeyeceğini belirten ABD’li komutan Townsend, IŞİD’in psikolojik etkilerini tamamen yitirdiğini söyledi. Rakka Operasyonunun uzun ve zorlu süreceğini de belirten ABD’li komutan belirterek yaptığı açıklamada, "IŞİD’in hem Irak'taki hem de Suriye'deki ikiz başkentlerini (Musul ve Rakka) kaybettiklerinde destekçilerini ikna etmesi ve etkilemesi zorlaşacak." Dedi.

Rakka kenti çevresindeki kuşatma hakkında da bilgi veren ABD’li komutan Suriye Demokratik Güçlerinin sahada ilerlemesini kolaylaştırmak için IŞİD hedeflerinin düzenli olarak havadan vurulduğunu kaydetti.

Kürtlerin liderliğindeki Suriye Demokratik Güçlerinin ilerlemesini övgü dolu sözlerle anlatan ABD’li komutan Townsend, "Çok etnikli SDF, ABD'nin liderliğindeki Koalisyonun Kuzey Suriye'deki IŞİD ile mücadelesinde yerel yer kuvveti ortaklığı yapıyor ve son iki yıldır Suriye'nin kuzeybatısında Manbij, Tabqa ve diğer sayısız kasaba ve köyde kendini kanıtlamış durumda. " ekledi.

IŞİD’in Suriye ve Irak’ta tamamen ortadan kaldırılmasında kararlı olduklarını belirten Uluslararası Koalisyon Gücü (CJTF-OIR) Genel Sekreteri General Steve Townsend, "IŞİD, hem Musul hem de Raqqa'da yenildikten sonra, çok fazla sert mücadele önümüzde olacak. Koalisyon güçleri, IŞİD’in hem Irak hem de Suriye'de tamamen ortadan kaldırılmasına son derece kararlı."dedi.