ABD'de Temsilciler Meclisi'nden Blinken'e Türkiye mektubu

ABD'de Senato'nun ardından Temsilciler Meclisi'nden 180 kongre üyesi Türkiye'deki insan hakları ihlallerini sert bir dille eleştiren ve bunlara karşı Dışişleri Bakanı Antony Blinken'i harekete geçme çağrısında bulunan bir mektup yayınladı.

ABD'de Temsilciler Meclisi'nden Blinken'e Türkiye mektubu
ABD’de Temsilciler Meclisi 180 kongre üyesi Türkiye’deki insan hakları ihlallerini sert bir dille eleştiren ve bunlara karşı Dışişleri Bakanı Antony Blinken’i hareke geçme çağrısında bulunuldu.
 
ABD Kongresi’nden 54 senatör ortak bir mektuba imza atarak Başkan Joe Biden’dan Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlallerine karşı harekete geçmesi konusunda çağrıda bulunmuştu. Temsilciler Meclisi üyelerinin gönderdiği mektupta Türk hükümetine yönelik sert eleştiriler yöneltildi.
 
Demokrat Senatör Ron Wyden ve Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio öncülüğünde hazırlanan mektupta Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekilmişti. 100 üyeli senatoda 54 senatörün mektuba imza atması ve mektubun imzacıları arasında her iki siyasi partiden de isimler yer almıştı.
 
ABD Temsilciler Meclisi’nde 435 üye bulunuyor.