Biden: Türkiye'nin Suriye'deki operasyonları IŞİD ile mücadeleye zarar veriyor

ABD Başkanı Joe Biden, Suriye’deki acil durum halini uzatarak Türkiye’nin Suriye’de yürüttüğü askeri eylemlerin ve harekatların IŞİD’le mücadeleye zarar verdiğini belirtti.

Biden: Türkiye'nin Suriye'deki operasyonları IŞİD ile mücadeleye zarar veriyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Suriye hakkındaki “ulusal acil durum” halinin bir yıl daha uzatılması kararı verdi.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, Biden, konuyla ilgili Kongre’ye bildirim mektubunda Türkiye’ye de atıfta bulundu. ABD Başkanı, Türkiye’nin Suriye’de yürüttüğü harekatların IŞİD’le mücadeleye zarar verdiğini belirtti.

Biden, 14 Ekim 2021’den itibaren acil durumun bir yıl daha uzatılmasını öngören kararı hakkında Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’ye mektup gönderdi ve gerekçelerini anlattı.

Biden mektubunda, “Suriye’deki ve Suriye’yle ilişkili durumlar, özellikle de Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna askeri taarruz düzenleme yönündeki eylemleri, IŞİD’i yenilgiye uğratma çabasına zarar veriyor ve sivilleri tehlikeye atıyor; bölgede barış, güvenlik ve istikrarı zedeleme tehdidi barındırıyor ve ABD’nin ulusal güvenliği ve dış politikasına karşı alışılmadık ve olağanüstü bir tehdit oluşturmayı sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı, “Dolayısıyla, Suriye’deki ve Suriye’yle ilişkili durum hakkında 13894 sayılı kararnamede ilan edilen ulusal acil durumun devamının gerekli olduğuna kanaat getirdim” dedi.