ABD'den Esad Rejimine sıcak mesaj

ABD'den Esad Rejimine sıcak mesaj

ABD liderliğindeki Uuslararası Koalisyonun sözcüsünden Esad Rejimine zeytin dalı uzatıldı.

Uluslararası Koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, Suriye hükümetinin IŞİD’in yenilmesi için göstereceği her türlü çabanın kendilerince hoş karşılanacağını belirtti.

Haftalık basın brifinginde konuşan Koalisyon Sözcüsü Dillon,  yaptığı açıklamada, İslam Devletiyle savaşan ABD askeri koalisyonunun Suriye hükümetinin veya İran'ın desteklediği ortak güçlerin IŞİD’i yenilgiye uğratma konusundaki çabalarını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Koalisyon sözcüsü Ryan Dillon, Pentagon'daki gazetecilere verdiği demeçte, ABD'nin amacının IŞİD’i her nerede olursa olsun yenmek niyetinde olduklarını belirterek, Suriye hükümeti ve Suriye’nin müttefiklerinin IŞİD’le savaşmalarında bir sorun yaşamadıklarını söyledi.

Dillon, "Eğer IŞİD’in bulunduğu alanlara girmek için birlikte çaba sarf ederlerse ve bunu yapabileceklerini gösterdikleri takdirde bu, kötü bir işaret değildir. Bizler, koalisyon olarak IŞİD’i yenmek için geldik. Ancak başkaları da IŞİD ile savaşmak ve onları yenmek istiyorsa, kesinlikle sorunumuz olmaz". Dedi